Ayser Polat

Arabeskin efsane ismi Müslüm Gürses memleketi Halfeti'de yapılan biblolarda yaşatılıyor. Halfeti'yi ziyaret eden ziyaretçiler hatıra olarak biblolara yoğun ilgi gösteriyor.

Halfeti'nin Fıstıközü köyünde doğan Arabeskin Müslüm Babası Müslüm Gürses sevenleri tarafından ölümünün 8. Yılında anılırken memleketi Halfeti'de ise Halfeti Halk Eğitimi Merkezindeki kursiyerler tarafından üretilen biblolarda yaşatılıyor.

Kursiyerler tarafından Grafiti taşından 4 parça halinde üretilip daha sonra birleştirilerek biblo haline getirilen Müslüm Gürses bibloları Halfeti, Şanlıurfa, İstanbul gibi yerlerde satışa sunulurken vatandaşlardan ve Müslüm Gürses hayranlarından yoğun ilgi görüyor.

Sahip olduğu doğa güzellikleri, siyah gülü ve Müslüm Gürses'in memleketi olarak yoğun ilgi gören Halfeti'ye gelen ziyaretçiler Halfeti hatırası olarak siyah gül, siyah gül kolonyasının yanı sıra Müslüm Gürses biblosunu da alışveriş listesine ekliyor.

Biblo üretiminin yanı sıra Halfeti Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğünün çalışmaları hakkında gazetemize bilgi veren Halfeti Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Eşref Arıkan 200'e yakın kurslarında 200 öğretmen eşliğinde yaklaşık 2.000 kursiyere eğitim verildiğini belirterek; Bilindiği üzere Halfeti sahip olduğu tarihi ve turistik değerleri ile bir çok ziyaretçinin ilgisini çeken bir ilçemiz. Bizlerde Halfeti Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü olarak ilçemizin tanıtımına katkıda bulunmak, kursiyerlerimize yönelik gelir getirici meslekler edindirmek adına sedef kakmadan, mozaiğe seramikten karagülle ilgili gıda üretimine kadar 45 farklı alanda kurs düzenlemiş durumdayız. Bu kapsamda hem hemşerimiz Müslüm Gürses'in anısını yaşatmak hem de Halfeti'yi tanıtmak adına teraryum sanatı dalında yaklaşık 4 ay önce açtığımız kursumuzda bu bibloları üretiyoruz' diyerek ürettikleri ürünlerin yoğun ilgi gördüğünü ve bu ilginin de hem kendilerini hem de kurslarına katılan kursiyerleri mutlu ettiğini dile getirdi.