İLKHA/ Sağlık Bakanı Koca, 'Sigara için kapalı alan tanımını değiştiriyoruz. En güzel yerler sigara içenlere, içmeyenler geride olmayacak. Fahri sigara denetçiliği gelecek. Ceza kesip kesmeyeceklerine karar vereceğiz. Elektronik sigara da yasaklanacak.' dedi.
Sağlık Bakanı Koca, sigara ile ilgili yeni bir çalışmanın olduğunu belirterek kapalı alanlarda sigara içimi ile ilgili yeni bir düzenleme üzerinde çalıştıklarını söyledi. Bakan Koca, 'Kapalı alan tanımını değiştiriyoruz. En iyi alanların sigara içenlere ayrıldığını, sigara içmeyenlere daha geride alanlarım verildiğini biliyoruz. İstismar edildiğini görüyoruz. Bununla ilgili bir düzenleme ve yeni bir tanımlama geliyor. Yarı açık ve kapalı alan istismar ediliyor. Yarı açılır- kapanır sistemi de kapalı tanımlayan ama açık alanı da nasıl bir alan olması gerektiğini netleştiren bir yaklaşım olacak' dedi.
Bakan Koca, halkın katılımını sağlamak amacıyla, 'fahri sigara denetçiliğinin' getirileceğini belirterek, 'Ceza kesip-kesemeyecekleri üzerinde çalışıyoruz. Cezalar dahil olmak üzere detaylı çalışıyoruz. Nargilede de bir tütün ürünü, aynı kapsamda ele alıyoruz' açıklamasını yaptı.
Elektronik sigaranın ülkeye girişinin yasaklanacağını belirten Koca, 'Ülkeye girişi dahil olmak üzere yasaklı hale gelecek. Üzerinde yasal düzenleme çalışması yapıyoruz. Meclise gelecek kapalı ve açık alan tanımı yönetmelikle yapılabilecek bir düzenleme ama kanunla yapılabilecek birkaç düzenlememiz de olacak. Elektronik sigaranın yasaklanması gibi' dedi.