İLKHA/ Şanlıurfa'nın Viranşehir ilçesindeki canlı hayvan pazarının bakımsız olması ve altyapısının olmayışı sıkıntılara yol açarken, hayvan sahipleri hayvan pazarının yazın tozdan, kışın ise yağmur ve çamurdan geçilmediğinden şikayetçi.
Tepkilerini dile getiren hayvan sahipleri, 'Türkiye'nin hiçbir yerinde bu şekilde hayvan pazarı yok. Her yer toz duman içinde, kışın ise çamur içindeyiz, yetkililere sesleniyoruz .' şeklinde konuştular.
'Belediyeye verdiğimiz paranın nereye gittiğini bilmiyoruz'
Hiçbir hizmet olmamasına rağmen belediye kendilerinden hayvan başı 5 TL komisyon alındığını söyleyen İzzetin Keskin adlı hayvan yetiştiricisi, 'Hayvan pazarının halini görüyorsunuz. Toz duman içinde. Kışın ise çamurdan yürüyemiyoruz. Ben konuyla ilgili olarak önceki kaymakamımız Ömer Çimşit'ın olduğu toplantıya 2-3 sefer gitmişim. Bize o zaman dediler ki hayvan pazarını yapacağız. 4-5 yıldır söyleniliyor ama yapmıyorlar. Şuan sıcak güneşin altındayız. Bölgemize baktığımız zaman her il ve ilçenin hayvan pazarlarının üstü kapalı, zemine ise beton dökülmüştür. Hepsi bakımlıdır. Ama bizim hayvan pazarı ise hiçbir hizmet olmamasına rağmen, belediye bizden hayvan başı 5 TL komisyon alıyor. Burada hizmet sıfırdır. Kimse ilgilenmiyor. Şuan ki kaymakamımızın toplantısına da bir kere gitmişim, yapacaklarını söylediler. Ama yapılmadı. 200 bin nüfuslu bir ilçeye sahipsiz. Hiç bir gün bir yetkili gelip sıkıntımızı dinlemiyor. Çağırdığımız zaman da gelmiyorlar. Belediyeye verdiğimiz paranın da nereye gittiğini bilmiyoruz. Verdiğimiz paranın hepsi boşuna gidiyor.' şeklinde konuştu.
'Yazın sıcaktan, kışın da
yağmur ve çamurdan dolayı
pazara gelemiyoruz'
Yazın sıcaktan, kışın ise yağmur ve çamurdan hayvan pazarına gelemediklerini kaydeden Sinan Alandar, 'Hayvanlarımızı sattığımız zaman hemen belediye gelip bizden para alıyor. Ama bizler bu sıcağın altında kaynıyoruz. Ne bir baraka, ne bir gölgelik vardır. Bize hem güneş hem de yağmur için bir baraka yapsınlar. Kışın yağmur yağdığında bizler gelemiyoruz. Burada olduğumuz zaman da hayvanlarımızı alıp eve gitmek zorunda kalıyoruz. Şanlıurfa, Siverek, Diyarbakır ve Kızıltepe gibi çevremizde olan tüm hayvan pazarlarının üstü kapalıdır. Burası ise sahipsizdir.' diyerek yaşanan ihmal ve ilgisizliğe dikkat çekti..
'Seçim zamanında söz veriyorlar ama kazandıkları zaman
bir daha geri gelmiyorlar'
Seçim zamanı geldiğinde bir sürü söz verenlerin kazandıkları zaman gidip bir daha geri gelmediğini söyleyen Nezir Dağ, 'Yazın sıcaktan kışın ise yağmur ve çamurdan perişan olmuşuz. Kimse bize sahip çıkmıyor. Bize bir yer yapmıyorlar. Kim başa geliyorsa bize bir şey yapmıyorlar. Ne yapacağımızı bilemiyoruz. 6 yıldır söz vermişler bir yer yapacaklarını söylüyorlar. Ama nerde… O sözler unutuldu. Ama bir hayvan sattığımızda para almak için yakamızı bırakmıyorlar. Yani ne söyleyeceğimizi bilemiyoruz, perişan haldeyiz. Yazın toz duman içinde, kışın ise dize kadar çamurun içine batıyoruz.' ifadelerini kullandı.
'5 yıldır bir pazarın sözünü
vermişler ama yapmıyorlar.'
Osman Temel adlı hayvan yetiştiricisi, 'Halimizi görüyorsunuz. Perişan haldeyiz. Güneşin altındayız. Yağmur olunca da hayvan pazarına gelemiyoruz. Evimize gittiğimizde tozdan tanınmayacak duruma geliyoruz. Kışın yağmur durmayana kadar pazara gelemiyoruz. Bazen haftalarca yağmur yağıyor. İşimizden oluyoruz. 5 yıldır bir pazarın sözünü vermişler ama yapmıyorlar. Yapacaklarını da zannetmiyorum. Bu pazarın üstünü sac yapsalar, altına da beton dükseler yeterlidir. Onu da yapmıyorlar.' dedi.