İçişleri Bakanlığından yapılan açıklamada, İçişleri Bakanlığı koordinesinde Emniyet Genel Müdürlüğü ve Jandarma Genel Komutanlığının ikna çalışmalarıyla, terör örgütüne 2014 ve 2015 yılında katıldığı tespit edilen 3 örgüt mensubunun Mardin ve Şırnak'ta güvenlik güçlerine teslim olduğu belirtildi.

Açıklamada, yılbaşından bugüne kadar terör örgütünden sadece ikna yoluyla teslim olan terörist sayısının 157'e yükseldiği kaydedildi.

Mardin'de teslim olan teröristlerin kimlikleri belirlendi

Alınan bilgiye göre, Mardin ve Şanlıurfa İl Jandarma Komutanlıkları ile Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) ekipleri tarafından yürütülen çalışmalar sonucu Şanlıurfa'da örgüte katılan ve 2014 yılından bu yana terör örgütü içerisinde faaliyet gösteren 'Jinda' kod adlı B.B. isimli terörist ile İran'dan örgüte katılan ve 2016 yılından beri örgüt içerisinde bulunan İran uyruklu 'Dilan' kod adlı K.M. isimli teröristlerin ikna edilerek teslim olmaları sağlandı.

'Silahlı terör örgütüne üye olma' suçundan arama kaydı bulunan teröristlerin jandarmadaki işlemlerinin sürdüğü öğrenildi. AA