İLKHA/ Şanlıurfa'da araçlarını park etmek isteyen sürücüler, otopark ya da uygun park yeri bulamadıklarından dolayı mağduriyet yaşıyor.
Park yeri bulamayan sürücüler araçlarını uygun olmayan yerlere park ettikleri zaman da başka sürücüler mağdur oluyor.
Trafik ekipleri de araçlarını trafiği aksatacak şekilde park eden sürücülere ceza keserek, çekici ile araçlarını çekiyor.
Şehir merkezindeki yolların dar olmasından dolayı alternatif çözümler bulunması gerektiğini belirten halk, bazı mahallelerde iki aracın yanyana zor geçtiğini, belediyenin bazı evleri istimlak ederek yolları genişletmesi gerektiğini belirttiler.
Şehir içinde motosikletlerin trafik düzenini bozduğunu belirten halk, trafik ekiplerinin bu sorunu çözmesi gerektiğini ifade ettiler.

'Halkın yüzde 80'i arabalarını yola park ediyor'
Urfa'daki park sıkıntısı nedeniyle Cumhurbaşkanına ve milletvekillerine seslenen İmam Aldağ, 'Urfa'da park sıkıntıları çok yaşanıyor. Ben kendi arabamla geldim. Mecburiyetten arabamı yolun ortasına park ettim; çünkü otoparklar doludur. Otopark olsa aracımızı park etsek daha iyi olur. Arabayı yolun ortasına park ediyoruz, trafik polisi ceza yazıyor, arabamız çekiciyle çekiyorlar. Halkın yüzde 80'i arabalarını yola park ediyor. Otopark olsa neden arabamızı yola park edelim, neden aracımız zarar görsün, neden kazaya sebebiyet verelim? İnşallah milletvekillerimiz Urfa'ya park sorununu çözerler.' şeklinde konuştu.

'Süleymaniye'de iki araba yan yana geçemiyor'
Araç sayısının çok olmasından dolayı Urfa'da park sorunu yaşandığına dikkat çeken Mehmet Avcı, 'Urfa'da park sıkıntısı yaşanıyor. İnsanların çok olduğu yerde park sıkıntısı olur. Urfa'ya park alanları yapılmalıdır. Araçlar için yaşanan park sıkıntısına, vatandaşın değil belediyenin çözüm bulması lazım. Belediyenin vatandaşa öncülük etmesi gerekir. Şehir büyüdükçe park sıkıntısı artıyor. Vatandaş arabasını yolun kenarına park ediyor. Süleymaniye'de iki araba yanyana geçemiyor. Belediye o evleri yıkıp yolları büyütmelidir. Sigorta, Sülayeymaniye ve Bağlarbaşı Mahallesi gibi yerlerin yollarının büyütülmesi gerekiyor. Biz değil, oy verdiğimiz insanlar bu sorunu yapacak. Oy verdiğimiz insanlar yatıyor, iş yapmıyor ve senin üzerinden 5-6 bin lira para kazanıyorsa; suç onlarda değil bizdedir.' diye konuştu.

'Motosikletler trafikte sorun yaşatıyor'
Ziyaret amacıyla Ankara'dan Şanlıurfa'ya geldiğini belirten Ahmet Kurtaşoğlu, 'Urfa'nın dini olarak güzel bir atmosferi var ama bazı problemleri de var. Gördüğüm kadarıyla trafik çok sıkışık. Urfa'da insan canı çok ucuz. Yolların çok sıkışık olması, ralli yarışı gibi araç kullanılması gibi durumlar gördüm. Bunları görüp utandım. Ankara'nın nüfusunun fazla olmasına rağmen böyle bir düzen ve sıkıntı yok. Trafikte motorsikletlerin araya girmesini üzülerek gördüm. İnşallah bu konuyla ilgili gerekli yetkili merciler, bu sıkıntıları dikkate alıp değerlendirirler. Öncelik, insan hayatı olmalı. Her mahallenin kendine göre sorunu var. Muhtarlar bir araya gelip siyasi değer olmadan 'öncelikle insan hayatı' düşüncesiyle sorunu düzeltmelerini isterim. Yapılan işler ticari menfaatli olmaması gerekir.' ifadelerini kullandı.

'Tüm bu sorunların nedeni; şehrin merkezinin dar olmasıdır'
Özellikle şehir merkezindeki yolların düzenlenmesi gerektiğini vurgulayan Mahmut Şimşek, 'Urfa'nın, şehir merkezi dardır. Şehir merkezinin genişlemesi lazım. Şehir merkezi genişletilince park sorunu da giderilmiş olur. Yollar geniş olunca otoparklar yapılır. Dar yerlere arabalar park edilince iki insan ordan geçemez. Tüm bu sorunların nedeni; şehrin merkezinin dar olmasıdır. Yollar zaten dardır; iki araçta park edince üçüncü araç da geçmez. İnsanlar kaldırımlarda sıkışırlar. Yetkililer, Urfa'nın biraz daha üstüne düşmeleri gerekir. Urfa kadim ve Peygamberler şehridir. Tarihe analık yapmıştır. Urfa'ya daha fazla ekonomi açısından eğilim göstermeleri lazım. Ekonomi konusunda yardımcı olmaları gerekiyor. Urfa'nın gerçek bir Urfa olabilmesi , dünyanın her tarafını çekmesi için yetkililerin el atmaları gerekir. Özellikle şehir merkezindeki yolların düzenlenmesi gerekir.' dedi.

'Urfa'ya en kısa zamanda büyük bir otopark yapılması gerekiyor'
Şanlıurfa'da mevcut otoparkların ihtiyacı karşılamadığına değinen Müslüm Tontaş, 'Urfa'da genellikle park sıkıntısı çok yaşanıyor. Olan parklarımız da yetmiyor. Belediye Başkanı'mız, Haşimiye Meydanı civarını komple kaldıracaktı, bir türlü kaldırmadı. Orası yıkılarak park alanı yapılabilir. Urfa'ya en kısa zamanda büyük bir otopark yapılması gerekiyor. Urfa büyük tarihi bir şehirdir. Genellikle dışardan yabancılar ziyarete gelir. O yüzden park sıkıntımız yaşanıyor. Yolların çoğu işgal edilmiştir. O yolları yıkıp park yeri açsalar daha iyi olur, hem yollar açılır hem de insanlar rahatlar. Urfa'ya metrobüs olmaz, başka memleketlerde olur ama Urfa'da olmaz. Burdan Ahmet Eşref Fakıbaba'ya da sesleniyorum; Urfa halkı metrobüse layık değildir.' şeklinde konuştu.

'Ücretsiz otopark alanları
yapılmalı'
Şanlıurfa'da ücretsiz otopark alanları isteyen Kadir Çelikada, 'Urfa'nın park sıkıntısı çok kötü… Bir çözüm bulunması gerekiyor. Aracımızı park yeri bulamadığımızdan otoparka götürdük. Yol kenarlarına tedbirli olarak park yeri açılsa güzel olur. Örneğin, bisiklet yolu gibi yollar yapacaklarına park alanı yapsalar daha güzel olur. İnsanlar yola araç park ettikleri zaman araçlarının çekilmesinden korkuyorlar. İstanbul ve Adana'da ücretsiz olan İSPARK'lar var ama Urfa'da yok. İSPARK'lar yapılsa çok güzel olur.' diye konuştu.

'Sürücüler,otopark yok diye alışveriş merkezlerinin otoparkına gidiyorlar'
Sürücülerin yanlış park edilen araçlar yüzünden mağdur olduğunu belirten Orhan Albayrak, 'Yollara park edilen araçlar yüzünden vatandaş sabahın 7'sinde yola çıkıyor. Vatandaş, yanlış park edilen araçlar yüzünden saatlerce bekliyor ki araç çıksın. Otopark yok diye alışveriş merkezinin park yerine gidiyorlar. Bunun bir anlamı yoktur. Büyük bir otopark olsa aracını otoparka park eder. Arabanın kapısını açmaya korkuyoruz, açınca arabalar hızlı geliyor. Biz bu sorunu istemiyor ve kabul etmiyoruz. Biz geniş bir otopark istiyoruz.' ifadelerini kullandı.

'Araçlar trafiğe bodoslama giriyor'
Şanlıurfa'daki park sorununun görmezden gelinmeyeceğine vurgu yapan Veysel Çelikada, 'Urfa'mızın gelişeceğine inanıyorum. Engelliler için yol yapmışlar çok güzel. Urfa'nın park sorunu da çözülünce daha güzel olur diye düşünüyorum. Urfa'da araçlar bodoslama giriyorlar, önümüze kırıyorlar. Buradan vatandaşlarımızın dikkat etmeleri için sesleniyorum.' şeklinde konuştu.
Şanlıurfa'daki oto park sorunu ile konuşan Baran Kaya ise, 'Şanlıurfa'daki park sıkıntıları, arabaların sağa sola park etmeleri bir sorun olmaya başladı. Yetkilerden çözüm bulmasını istiyoruz.' dedi.