Seyfullah Polat

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi tarafından hazırlanan ' Yerel Kalkınmada Şanlıurfa' projesinin tanıtım toplantısı düzenlendi.

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi tarafından tarım, turizm, sanayi ve kültürel kalkınma hamlesi gerçekleştirmek ve Şanlıurfa'nın sahip olduğu potansiyeli değerlendirerek vatandaşların istihdam alanlarını genişletmek üzere hazırlanan ' Yerel Kalkınmada Şanlıurfa Modeli' projesinin tanıtım toplantısı Mehmet Akif İnan Konferans Salonunda gerçekleştirildi.

Vatandaş bizden iş istiyor

Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat çiftçi, Şanlıurfa Vali Yardımcısı Sinan Başak, ŞTB Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Kaya ve çok sayıda Kurum, Kuruluş, STK temsilcisinin katıldığı tanıtım toplantısında ilk olarak proje koordinatörü tarafından sunum gerçekleştirildi. Şanlıurfa'nın tarım, jeotermal ve güneş enerjisi, turizm potansiyeli gibi bir çok alanda sahip olduğu değerler ve yapılması planlanan yatırımlar konusunda bilgi verilen sunumun ardından söz alan Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi, belediyeciliğin sadece yol su ve kaldırım olmadığını belirterek; Vatandaşımız Valimizden, Belediye Başkanlarından, siyasilerden iş istiyor ve adeta bu konuda yakamıza yapışıyor. İşin, üretimin olmadığı yerde mutluluk olmaz. Bundan hareketle bizde Şanlıurfa'nın her alandaki potansiyelini ortaya çıkartacak, bunu istihdama dönüştürecek çalışmalara imza atmak için ' Yerel Kalkınmada Şanlıurfa Modeli' projesini hayata geçirmeye karar verdik. Bu konuda uzun bir süredir çalışıyoruz ve bu projenin artılarını, eksilerini konuşmak, kurum ve kuruluşların görüşlerini almak istiyoruz. Bu dönüşlerden sonra bu projeyi hayata geçirmek için adım atacağız' dedi.

Kalkınma yerelden başlar

Bir şehrin kalkınmasının kendi yerel dinamikleri ile gerçekleşebileceğini belirten Nihat Çiftçi sözlerine devamla; Kalkınma, istihdam için dışarıdan yardım beklemeyin. Allah bize her şeyi vermiş. Tarım alanlarımızı, güneşimiz, tarihi ve turistik değerlerimiz, jeotermal potansiyelimiz gibi bir çok varlığımız ile Türkiye'nin en genç nüfusuna sahip bir şehirde bu kalkınmayı başarabiliriz. Kalkınma yerelden başlar. Birilerinin gelip bu şehirde yatırım yapmasını beklersek o zaman yazık ederiz' dedi.

Biz üretemezsek üreten sahip çıkar

Şanlıurfa'da üretim eksikliğine de dikkat çeken Nihat Çiftçi; Biz üretemezsek üreten o ürüne sahip çıkar. Fıstık, pamuk, isot gibi bir çok ürünü üretiyoruz ama onu katma değere, mamul hale getiremiyoruz. Dolayısı ile ürünü kim işleyip paketleyip, pazarlıyorsa o sahip çıkıyor. Bizim de bu manada katma değeri yüksek ürünler üretmemiz gerekiyor' diyerek Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi olarak üreticilerin önünü açmak için yaptıkları altyapı yatırımlarını anlatarak yapmayı planladıkları altyapı çalışmalarına vurgu yaptı.