Yüksel POLAT / Ortadoğu ve özellikle Filistin Meselesi konusunda çeşitli kitaplara imza atan ve bu konuda bir çok konferans veren Ortadoğu Uzmanı Zahide Tuba Kor, Türkiye Diyanet Vakfı'na bağlı Kadın, Aile ve Gençlik Merkezi ( KAGEM) Şanlıurfa Şubesi ve Şanlıurfa Müftülüğünün davetlisi olarak geldiği Şanlıurfa'da düzenlen ' Geçmişten Günümüze Filistin Meselesi ' adlı konferansta Şanlıurfalı hanımlara Filistin Meselesini anlattı.
Büyükşehir Belediyesi Şair Nabi Konferans Salonunda önceki gün düzenlenen ve yüzlerce hanımın katıldığı konferansın açılış konuşmasını gerçekleştiren İl Müftüsü İhsan Açık, Filistin'in tekrar geçmişteki İslam beldesi haline gelmesi dilekleri ile Filistin'in bugünkü işgal günlerine gelmesinin arkasındaki olayların irdelenmesi gerektiğini belirterek; Ortadoğu Uzmanı Zahide Tuba Kor hocamız Filistin'in nasıl esaret altına girdiğini en iyi inceleyen ve bu konuda söyleyecek sözü olan hocamızdır. İnşallah bu konferansta Şanlıurfalı hanım kardeşlerimiz Filistin meselesi konusunda daha da aydınlanacaktır' dedi.
Açılış konuşmasının ardından yaklaşık 1,5 saat süren konferansta Zahide Tuba Kor Şanlıurfalı hanımlara Filistin'in tarihi geçmişinden İslam dönemine kadar geçen süreci anlatarak Filistin'in nasıl İsrail işgaline uğradığını anlattı. Konferans bitiminde soruları da yanıtlayan Zahide Tuba Kor Filistin'in özgürleşmesi için Müslümanların bilinç sahibi olması gerektiğinin altını çizdi.