İLKHA/ Viranşehir ilçesinin Kışla Mahallesi İtfaiye Caddesinde bulunan kaldırımı olmayan yol, gidip gelen binlerce öğrenci ve vatandaş için birçok sıkıntıya neden oluyor. Yoldan geçmek zorunda kalanlar, gidiş gelişlerinde, kaldırım olmadan yolun sağ ve solunda yürümek sorunda kaldıklarını kaydediyorlar.
Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan öğrenci velisi Mehmet Kılıç, 'Kaldırımı olmayan bu yolda çocuklarımız okula gitmek zorunda kalıyor. Yetkililer, kış gelmeden bu yolun kaldırımını yapsın. Kış geldiğinde çocuklarımız, çamur içinde okula gitmek zorunda kalacaklar. Çocuklarımıza bir araba çarparsa, sorumluluğunu kim üstlenecek? Bu yola güzel bir kaldırımın yapılmasını istiyoruz. Hepimizin çocukları bu yolu kullanıyor. Köyden gelen bazı öğrenciler dahi bu yolu kullanıyor. Bundan dolayı yetkililerden bu soruna çözüm bulmalarını istiyoruz.' dedi.
Yolun yapılması için daha öncede yetkililere başvuruda bulunduklarını söyleyen Kışla Mahallesi Muhtarı Sinan Güneş,' Bu yolun yapılması için daha önce girişimlerde bulunduk. Kış geldiği zaman, çocuklarımız bu yolda çok zorluk çekecekler. Benim için burada en büyük sorun budur. Yol kaldırımsız olmadığı için, yetkililerden kaldırımın yapılması için yardımcı olmalarını istiyoruz.' ifadelerini kullandı.
Kendisine bu yolda araba çarptığını söyleyen öğrenci Kadir yıldız, 'Bu yolun kaldırımının yapılması gerekiyor. Geçtiğimiz günlerde bu yolda bana araba çarptı. Günde 4 sefer bu yolu kullanıyorum. Ne yapacağımızı şaşırmış durumdayız. Yetkililerin bu sorunu hal etmesini istiyoruz.' dedi.
Diğer öğrenciler de, 'Bu yolda kaldırım yapılması için yetkililerin bir an önce harekete geçmesini istiyoruz. Yolda yürüyemiyoruz, yazın toz içinde kışın ise çamurun içinde yürümek zorunda kalıyoruz.' dediler.