İshak Polat

Şanlıurfa İnsani Yardım Platformu tarafından Afrin kırsalına iki tır insani yardım malzemesi daha gönderildi.

Kurulduğu günden bu tarafa Türkiye içerisinde ve sınır ötesindeki ihtiyaç sahiplerine yüzlerce tır dolusu insani yardım malzemesi ulaştıran Şanlıurfa İnsani Yardım Platformu, Afrin kırsalındaki ihtiyaç sahiplerine de yardım ulaştırmaya devam ediyor.

Daha önce de Afrin kırsalındaki Suriyeli ihtiyaç sahiplerine 477 tır dolusu insani yardım ulaştıran Şanlıurfa İnsani Yardım Platformu yaklaşan Kurban Bayramı öncesinde giyecek, temel gıda malzemeleri ve undan oluşan iki tır dolusu yardımı Afrin'e gönderdi. Şanlıurfa İnsani Yardım Platformu Lojistik Deposunda düzenlenen uğurlama törenine AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Mehmet Ali Cevheri, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Ahmet Kaytan, İl Müftüsü İhsan Açık, Şanlıurfa İnsani Yardım Platformu Başkanı Osman Gerem'in yanı sıra çeşitli STK Temsilcileri katıldı.

Uğurlama töreni öncesinde bir konuşma yapan Platform Başkanı Osman Gerem, Platformun kurulduğu günden bu tarafa yır içinde ve yurt dışında on binlerce muzlum ve ihtiyaç sahibine insani yardım malzemesi ulaştırdığını belirterek; ' Yaz dolayısı ile yardımlarımız biraz azaldı. İnşallah Kurban Bayramı vesilesi ile yardımların artacağına inanıyoruz. Yardım çalışmalarımızda Vekilimiz bize hep destek oldu. Bunun yanı sıra Şanlıurfa Valiliğimiz, Büyükşehir Belediyemiz, STK'larımız ve özellikle Şanlıurfalı hayırseverlerimiz bize hep destek oldular. Bu desteklerinden dolayı tüm emeği geçenlere teşekkür ediyorum' dedi. AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Mehmet Ali Cevheri ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Ahmet Kaytan ise yaptıkları konuşmalarda Emperyalist ülkelerin İslam Coğrafyasında kan ve göz yaşına sebep olduklarını belirterek Türkiye'nin yaptıkları yardımlar ile Müslümanlara sahip çıktığını ve çıkmaya da devam edeceğini dile getirdiler.

Protokol konuşmalarının ardından İl Müftüsü İhsan Açık'ın yaptığı duanın ardından iki tır dolusu insani yardım malzemesi Afrin kırsalındaki ihtiyaç sahiplerine ulaştırılmak üzere uğurlandı.