Haber Merkezi / Bir otelde verilen veda yemeğine, Vali Abdullah Erin, Sadrettin Karahocagil, Büyükşehir Belediye Başkanvekili Ahmet Kaytan, Vali Yardımcıları, Kaymakamlar ve kamu kuruluşları temsilcileri katıldı.
Karahocagil'in 2008 yılında GAP BKİ Başkanlığı görevine geldiğini ve kendisinin de 2009 yılında Dicle Kalkınma Ajansı Kurucu Genel Sekreteri olarak atandığını anımsatan Vali Erin, Sadrettin Karahocagil'in 2009 yılından itibaren bölgenin kalkınması, gelişmesi, istihdamının artırılması, tarımda kalitenin artırılması, işgücü ve üretim kapasitesinin artırılmasına yönelik büyük önem taşıyan projelerin altına imza attığını söyledi.
Karahocagil'e 'Bölgeye ve Türkiye'ye yaptığı hizmetlerden dolayı hem bölgenin bir evladı hem de devletin temsilcisi olarak en kalbi şükranlarımı iletmek istiyorum' diyen Vali Erin, Karahocagil'e bundan sonraki hayatında ailesiyle birlikte sağlıklı, huzurlu ve mutlu bir yaşam diledi.
Yemekte bir veda konuşması yapan Sadrettin Karahocagil, Vali Erin'in Şanlıurfa'ya gelmesinden sonra çok özel çalışmalar yürüttüklerini ve desteklerini gördüklerini ve Valilik projelerine destek olmaya çalıştıklarını belirterek, görev süresi boyunca tüm paydaş kurum kuruluşlarla çok önemli projelere imza attıklarını hatırlattı. Tüm kurum kuruluşlarla iyi niyet çerçevesinde çok özel projeler gerçekleştirdiklerini ifade eden Karahocagil, 'Bu veda yemeği için de Sayın Valimize çok teşekkür ediyorum. Haklarınızı helal edin, benim de hakkım geçmişse helal olsun. İnşallah yine görüşeceğiz, inşallah yine yeni projelerde birlikte çalışacağız. Hepinizi saygıyla selamlıyorum' dedi.
Büyükşehir Belediye Başkanvekili Ahmet Kaytan da, GAP BKİ Başkanlığı süresince Sadrettin Karahocagil'in Şanlıurfa'ya ve bölgeye önemli hizmet ve yatırımların gelmesi için büyük katkısı bulunduğunu ifade ederek, GAP Bölge Kalkınma İdaresi merkezinin Ankara'ya gitmesine de Karahocagil ile birlikte engel olduklarını hatırlattı. Karahocagil'in görev süresi içerisinde Şanlıurfa'ya paydaş kuruluşlarla birlikte yaptıkları çalışmalar, sağladığı imkanlar, verdiği kurumsal destekleri anımsatan Kaytan, GAP Projesinin uygulanabilirliğinin devamı konusunda Karahocagil başkanlığındaki GAP BKİ'nin çok ciddi katkıları olduğuna değindi.
Kaytan, veda programını düzenleyen Vali Erin'e ve bugüne kadar olan hizmetlerinden dolayı Sadrettin Karahocagil'e teşekkür etti.
Veda yemeği, konuşmalar ve veda anısına Sadrettin Karahocagil'e hediye takdiminin ardından sona erdi.