Yüksel Polat

Daha önce ' Hikayemin Sesi Oluyorum' projesi kapsamında görme engelli öğrenci arkadaşları ile bir araya gelen Şanlıurfa Fen Lisesi öğrencileri bu sefer görme engelli öğrenciler ile birlikte kurdukları orkestra bu sefer müzik ziyafeti sundular.

2018-2019 Eğitim- Öğretim yılında bir çok sportif ve kültürel çalışmaya imza atan Şanlıurfa Fen lisesi, sosyal sorumluluk alanında Şanlıurfa Fen Lisesi Müdürü Rıza Yıldızbakan tarafından hazırlanan ' Hikayemin Sesi Oluyorum' adlı proje kapsamında Edebiyat Hocası Filiz Kiriş'in gözetiminde bir araya gelen Şanlıurfa Fen lisesi öğrencileri Görme Engelli Okulunda eğitim gören engelli öğrenciler için kendi yazdıkları hikayeleri seslendirdikten sonra bu sefer de aynı öğrenciler ile birlikte müzik çalışmasına imza atarak bu çalışmalarını Şanlıurfa Milli Eğitim Binası yeni hizmet binasının açılışında 10-16 Mayıs Dünya Engelliler Haftası vesilesi ile düzenlenen ' Sanata Engel Yok' etkinliği kapsamında birlikte katılımcılara müzik ziyafeti sunarak sergilediler.

Şanlıurfa Fen Lisesi Müzik Öğretmenlerinden Kadir İzeloğlu yönetiminde bir araya gelen okulun çeşitli sınıflarında okuyan ve hobileri müzik olan öğrenciler çeşitli zamanlarda Görme Engelliler Okulu öğrencileri ile bir araya gelerek ortak müzik çalışmalarına imza atan öğrenciler öğretmen ve öğrencilerden oluşan bir orkestra kurdu. Daha sonra bu ekip çalışmasını Cuma günü açılışı yapılan Şanlıurfa İl Milli Eğitim Müdürlüğü yeni hizmet binasının açılışında mini bir konser ile taçlandıran öğretmen ve öğrenciler katılımcılardan büyük alkış aldı.

Ortak orkestra çalışmalarında yer alan öğretmen ve öğrenciler yaptıkları açıklamada sanat ve müziğin evrensel değerler olduğunu ve hiçbir engel tanımadığını belirterek bunun ispatı olarak görme engelli arkadaşları ile yaptıkları çalışmadan duydukları mutluluğu dile getirdiler.

' Hikayemin Sesi Oluyorum' adlı projeyi hazırlayan ve okul öğrencilerinin engelli arkadaşları ile bir araya gelmesini sağlayan Şanlıurfa Fen Lisesi Müdürü Rıza Yıldızbakan ise yaptığı açıklamada herkesin bir engelli adayı olduğunu belirterek; ' hikayemin Sesi Oluyorum' projesi ile birlikte başlayan süreçte görme engelli öğrencilerimiz ile başlayan kültür sanat çalışmalarımızı ortak müzik çalışmaları ile bir üst aşamaya taşıdık. Bu çalışmalarda amacımız bedensel engellerin spor, kültür sanat ve eğitim çalışmalarına engel olmadığını ortaya koymak ve her sağlam insanın da birer engelli adayı olduğunu, engelli kardeşlerimiz ile empati kurarak onların yalnız olmadığını hatırlatmaktı. Bu projede emeği geçen tüm öğretmen ve öğrencilerimizi tebrik ediyor bu güzel çalışmaların devamını diliyorum' dedi.