İLKHA/ Şuurlu Öğretmenler Derneği (ÖĞ-DER) Şanlıurfa Şubesi tarafından yapılan panelde öğretmenler ve öğrencilerin sorunları el alındı.
Programın açılış konuşmasını yapan Doç.Dr. Celil Abuzer, öğretmenlik mesleğinin önemine dikkat çekerek, 'Peygamber, toplumu ilimle, imanla, nurla kuşatarak, onları yüksek ahlaka ve yüce medeniyete taşıyan bir kişiliktir. Öğretmenler de bu çerçevede, Peygamberlerin varisidir. Böyle olmalıdır ve böyle olması gerekir.'dedi.
Öğrencilerin kendilerini ifade edebilmek için, akla hayale gelmeyecek yöntemlerle ön plana çıkmaya çalıştıklarını ifade eden ÖĞ-DER Şanlıurfa Şube Başkanı Yunus Yeğin, 'Farklı disiplin yöntemlerini devreye sokamadığımızdan dolayı, mevcut disiplin ve sosyalizasyon yöntemleriyle çocuklarımızla ve gençlerimizle, orta bir yolda buluşamamaktayız. Özellikle okul çevresinde sigara içmeler, kavgalar, çeteleşmeler, gayri ahlaki arkadaşlık ilişkileri gibi olumsuzluklarla anılır vaziyetteler. Öğrencilerimizin yalnız akademik alanlarıyla ilgilenerek psikososyal ve ahlaki yönlerini ihmal etmemiz bu sonucu ortaya çıkarmıştır'ifadelerini kullandı.

'Öğrencilerin ahlaki eksiklikleri de giderilmelidir'
Programda konuşan Doç. Dr. Atilla Yargıcı ise, 'Eğitimi için görevlendirildiğimiz öğrencilerimizin sadece eğitim eksikliklerinin değil ahlaki eksikliklerini de muhatap alıp gidermek bu yönde yardımcı olmak zorundayız. Ayrıca yasakçı bir öğretmen olmak yerine, öğrencilerimize yanlış olarak yaptıkları bir şeyden menettikten sonra öylece bırakmamalı onun yerine meşru bir şekilde yapabileceği bir şeyi tavsiye etmeliyiz. Çünkü insanın fıtratında her zaman bir şey yapmak vardır. Biz yasaklardan kaçınıp meşru yolları gösterdikçe öğrencilerimizin ahlaki durumu çok daha iyi olacaktır' şeklinde konuştu.
Diğer konuşmacı Doç. Dr. Cüneyt Gökçe ise şunları belirtti: 'İnsanlara en sevdikleri şekilde seslenmek onları motive eder. Öğrencilerinize en sevdikleri isim, lakap ve iltifatlarla seslenin. Bunu onu ne kadar çok motive edeceğini tahmin edemezsiniz. Peygamber efendimiz (s.a.v.) hanımı Hz. Aişe annemize birçok değişik iltifatlarla seslenmiş ve Hz. Aişe bu tür seslenmelerden çok hoşlanmıştır'