Yüksel POLAT / ŞURO Başkanı Müslüm Çoban'ın geçtiğimiz günlerde İstanbul çalışmaları esnasında kontak kurduğu Rusya ve Birleşik Devletler Topluluğu üyesi ülkelerden Türkiye'ye turist getiren Tulpar Travel Yönetim kurulu başkanı Sunay Sertel ve başta Romanya olmak üzere Moldovya ve Bulgaristan gibi ülkelerden Türkiye'ye turist getiren Vengi Travel Yönetim Kurulu Başkanı Salih Işık'ın Şanlıurfa İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü, Şanlıurfa'da Şanlıurfa Turizm A.Ş, GAP İdaresi, Karacadağ Kalkınma Ajansı, Harran Üniversitesi yetkilileri ile Rus ve Rumen turistlerin Gaziantep, Şanlıurfa, Diyarbakır, Mardin ve Adıyaman başta olmak üzere Güneydoğu Anadolu Bölgesine getirilmeleri ve bölgenin tarihi ve turistik potansiyelini tanıtmak üzere yaptıkları toplantı ilk meyvesini verdi.
Geçtiğimiz hafta, Rusya'nın önde gelen gazete ve TV'lerinin yanı sıra çeşitli turizm dergi temsilcilerinden oluşan gazeteciler Gaziantep, Şanlıurfa ve Mardin'in tarihi ve turistik mekanlarını gezerek incelemelerde bulundu. Ziyaret ettikleri yerlerde konaklayana Rus gazeteciler aynı zamanda yöresel yemeklerin tadına bakarak kendileri için düzenlenen sıra gecesine katıldılar.
Şanlıurfa, Gaziantep, ve Mardin'de tarihi ve turistik mekanları gezen Rus gazeteciler yaptıkları açıklamada gezdikleri üç şehirin hiç ummadıkları kadar tarihi ve turistik potansiyele sahip olduğunu belirterek; Rusya'ya döndüğümüz zaman bütün bu gördüklerimizi Rus kamuoyuna aktaracağız. Türkiye'de bilinenin aksine önemli ölçüde tarihi ve kültürel turizme önem veren Rus vatandaşı var. İnanıyoruz ki doğru bir tanıtımla Rusya ve Bağımsız Devletler Topluluğundan binlerce turist bölgeye gelecektir' diyerek ev sahipliğinden dolayı Turizm paydaşı kurum, kuruluş yetkililerine teşekkür ettiler.
Önümüzdeki günlerde Rus Turizm Acente temsilcilerinin de bölgeye geleceğini belirten ve Rus gazetecilere ev sahipliği yapan Turizm paydaşı kurum ve kuruluş temsilcileri ise 2019 Göbeklitepe Yılının başta Şanlıurfa olmak üzere bölgenin tanıtımına önemli katkı sağladığını ve dünya çapında bir çok misafirin bölgeye gelmek istediğini belirterek; Maalesef pandemi süreci dolayısı ile bu yıl turizmde umduğumuz kadar hareketlilik olmadı. Ama bu tür organizasyonlar ile bölgenin ne kadar turizm cazibesi olduğunu gösteriyor. Umudumuz pandemi sürecinden sonra bölgenin umulandan daha çok turist çekeceği yönünde' diyerek Rus gazetecileri ağırlamaktan dolayı mutluluklarını dile getirdiler.