Haber Merkezi / Kasaptaşı olarak bilinen Fatih Sultan Mehmet Parkı'nda Denetimli Serbestlik yükümlülerinin katılımıyla gerçekleştirilen etkinliğe Cumhuriyet Başsavcısı Tolgahan Öztoprak'ta katılarak çalışmaları yerinde inceledi. Yükümlüler tarafından parkın bakım, onarım ve temizlik işlemleri yerine getirildi.
Kamuya yararlı bir işte çalışma yükümlülüğü sayesinde toplumsal katılım ile yükümlünün iyileştirilmesinin amaçladığını belirten Başsavcı Öztoprak; 'Bu kapsamda yükümlünün kurallara uyma becerisi ve çalışma disiplinini kazanması, başkalarının haklarına saygı göstermesi, zaman planlaması, bir meslek edinerek kendi işini kurması veya bir iş edinmesi amaçlanmaktadır.
Temiz ve sağlıklı bir çevrenin bütün canlıların yaşayabilmesi için temel bir koşul olduğunu unutmamalıyız. Vatandaşlık görevlerimizden biri olan, paylaştığımız yaşam alanlarının, doğanın temiz tutulması, sahip çıkılması, çevre temizliğinin sağlanması ve doğanın korunması sayesinde gelecek nesillere daha yaşanılabilir bir çevre bırakmamız mümkün olabilir. Şehitlerimizin kanlarıyla sulayarak bizlere emanet ettiği bu toprakları bizlerde gelecek nesillere en güzel şekilde bırakmanın gayreti içerisinde olmalıyız. Bu vesileyle projeye öncülük eden başta Adalet Bakanımız Sayın Abdulhamit Gül olmak üzere, Denetimli Serbestlik Müdürlüğümüze ve yükümlülerimize teşekkür ediyorum' dedi.
Etkinliğe Başsavcı Öztoprak'ın yanı sıra Cumhuriyet Başsavcı Vekili Fatih Çam, Cumhuriyet Savcıları, Denetimli Serbestlik Müdürlüğü yetkilileri ve yükümlüler katıldı.