Yüksel POLAT / 3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısı ile Şanlıurfa'da faaliyet gösteren Engelli Derneklerini ziyaret eden Şanlıurfa Kent Konseyi Başkanı M. Adil Saraç, Büyükşehir Belediyesi Sağlık ve Sosyal İşler Daire başkanı Ekrem Ayaz, STK ve Muhtarlık İşleri Daire Başkanı Murat Müjdeci, STK koordinasyon Şube Müdürü Ömer Faruk Sezer Engelliler Rehabilitasyon Şube Müdürü Habibi İpar, Omurilik Felçlileri Dernek Başkanı Habip Polat, Şanlıurfa SSPE Hastaları Dernek Başkanı İsa Çetinkaya ve Şanlıurfa Fenilketonüri Hastaları Dernek Başkanı Mustafa Çiftçi ile bir araya geldi.


Saraç: Engelli haklarının takipçisi ve savunucusu olacağız
Pandemi tedbirleri alınarak gerçekleştirilen ziyaret toplantısında konuşan Şanlıurfa Kent Konseyi Başkanı M. Adil Saraç engelli vatandaşların sosyal hayatta var olmasının temel haklardan birisi olduğunu belirterek; Şanlıurfa Kent Konseyi olarak Engelli Komisyonumuz aracılılığı ile şehrimizde yaşayan engelli kardeşlerimizin sorunlarının tespit edilmesi ve bu sorunların çözümü noktasında gayret sarf ediyoruz. Bu manada yapmayı planladığımız bir çok faaliyet maalesef covit-19 pandemisi sebebi ile ertelenmek zorunda kaldı.
Buna rağmen engelli kardeşlerimizin sorunlarının ile getirilmesi ve şehrimizin her anlamda engelli bireylerin rahatlıkla sosyal hayata katılabilecekleri fiziki şartların oluşturulması ve gerekli düzenlemelerin yapılması konusunda engelli kardeşlerimizin sürekli takipçisi ve savunucusu olacağız' dedi

Polat: Fiziki şartlar uygun değil, şikayetlerimiz dikkate alınmıyor
Şanlıurfa Omurilik Felçlileri Dernek Başkanı Habip Polat ise yaptığı konuşmada ziyaretten duyduğu memnuniyeti belirterek; Özellikle tekerlekli sandalye kullanan kardeşlerimiz için şehrimizin fiziki şartları maalesef çok uygun değil. Bu fiziki engellerin düzeltilmesi için yaptığımız şikayetler ise ya dikkate alınmıyor yada çok geç dikkate alınıyor' diyerek engelli bireylerin karşılaştığı diğer sorunlara dikkat çekti.

Çiftçi: Fenilekonüri hastaları aç yatıp aç kalkıyor. Destek bekliyoruz
Şanlıurfa Fenilketonüri Hastaları Dernek Başkanı Mustafa Çiftçi 'de ziyaretten ve hatırlanmaktan dolayı duydukları memnuniyeti belirterek; Bizim hastalarımız metabolik rahatsızlıklarından dolayı özel mama ve düşük proteinli özel gıdalar tüketmek zorunda. Bu şekilde beslenemezler ise önce zekan engelli sonra da bedensel engelli oluyorlar. Ama maalesef bu ürünler çok az ve çok pahalı. Dolayısı ile bir çok ailemiz bu ürünlere ulaşamıyor. Belediyelerimizin son zamanlarda gıda desteği var ama bunlar yetersiz. Bu konuda Belediyelerimizin ve ilgili kurumlarımızın daha çok destek vermesini bekliyoruz' dedi.

Çetinkaya: SSPE hastaları biraz daha ihtimam istiyor
Şanlıurfa SSPE Hastaları Dernek Başkanı İsa Çetinkaya'da yaptığı açıklamada Şanlıurfa'da 1.600 civarında SSPE hastası bulunduğunu belirterek; Bizim hastalarımızın en büyük sorunu hastanelerde normal hastalar ile aynı prosedürü görmemiz. Belli zamanlarda hastane ziyaretlerimizde SSPE hastalarına yönelik prosedürlerin uygulanmasını istiyoruz' dedi.

Büyükşehir Belediyesi Yetkilileri: Vatandaşımıza hizmet için varız
Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi ilgili Daire Başkanları da engelli Dernek temsilcilerinin sorunlarını not ederek; Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi olarak vatandaşlarımıza hizmet için varız. Engelli vatandaşlarımızın sorunlarının çözümü noktasında inşallah ilgili Derneklerimiz ile daha çok iletişim halinde olacağız ve bu konuda gösterdiğimiz gayretleri daha da arttıracağız' dediler