Seyfullah POLAT / ABD ve Batılı ülkelerin binlerce TIR'lık ağır mühimmatla silahlandırdığı terör örgütü PKK-PYD'nin, sınır ilçelerindeki sivillere yönelik düzenlemiş olduğu hain saldırılarla gerçek yüzünü bir kez daha ortaya koyduğunu belirten AK Parti Şanlıurfa İl Başkanı Bahattin Yıldız; büyük bir başarıyla icra edilen Barış Pınarı Harekatı'nın, terör örgütü ve ona destek veren küresel güçlerin hesaplarını bozduğunu söyledi.

YILDIZ: DEZENFORMASYON KARŞISINDAKİ İLKELİ DURUŞU

NEDENİYLE BASIN KURULUŞLARIMIZA TEŞEKKÜR EDİYORUM

Türkiye'nin harekatından rahatsız olan Küresel medya kuruluşlarının harekat boyunca Türkiye aleyhine yayın yaptıklarına dikkat çeken Yıldız, 'Devletimiz sahada terör örgütüyle mücadele ederken, uluslararası medyada da ülkemiz aleyhine üretilen kara propaganda ve yalan haberlerle mücadele etti. Dünya kamuoyunu manipüle etmek amacıyla ortaya konan bu ikiyüzlü tavır, bizlere milli medyanın önemini bir kez daha gösterdi. Bu vesileyle içinde bulunduğumuz süreçte ulusal ve yerel basınımızın, bu kirli dezenformasyon karşısında göstermiş olduğu ilkeli ve sorumlu habercilik anlayışından ötürü teşekkürlerimi sunuyorum' diye konuştu.

POLAT: BASININ ETKİ, ÖNEM VE GÜCÜ BU VESİLEYLE BİR KEZ DAHA ANLAŞILDI

Harekatın başladığı ilk günden itibaren Türkiye'nin; uluslararası medyada oluşturulan karalama konsorsiyumuyla mücadele ettiğini ifade eden Şanlıurfa Gazeteciler Birliği Başkanı Veysel Polat, bu süreçte özellikle TRT ve Anadolu Ajansı'nın yanında ulusal haber kanalları ve yerel basının da dezenformasyonla mücadele bağlamında önemli bir rol üstlendiğini vurguladı. Reuters, ARD, CNN, BBC, ZDF başta olmak üzere uluslararası medya kuruluşlarının Türkiye karşıtı iftira yayınları karşısında, doğru bilginin adresi olarak ön plana çıkan TRT WORLD'ün başarılı bir sınav verdiğini dile getiren Şanlıurfa Gazeteciler Birliği Başkanı Veysel Polat, basının etki önem ve gücünün bu vesileyle bir kez daha anlaşıldığını aktardı.