Haber Merkezi /Seramik, halı dokuma, kuaförlük, ahşap oyuncak, geleneksel el sanatları ve yöresel kıyafetler gibi birçok meslek alanında eğitimin verildiği merkezde kadınlarla sohbet eden Huriye Biter, tüm kursiyerleri tek tek kutlayarak, "Üreten kadın olmanın avantajlarını çocuklarınızı yetiştirirken de göreceksiniz. Burada sadece meslek öğrenmekle kalmayıp, düzenlenen eğitim seminerlerinden de en iyi şekilde faydalanmalısınız" dedi.
Devletin tüm imkanlarının kadınların hizmetinde olduğunu ifade eden Huriye Biter, "Kadınları üretime dahil eden bu projeyi hayata geçiren Kaymakamlığımızı ve Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfımızı kutluyorum. Biz de bu projeyi en iyi şekilde kadınlarımıza duyurarak daha fazla kadının buradan faydalanmasına katkı sunacağız" dedi.
HARRANLI KADINLARA ÇAĞRI
Biter, kadınlar adına üzerlerine düşen görev ne varsa hepsini yerine getirmeye hazır olduklarını kaydetti. Bu merkez aracılığıyla devletin balık vermek yerine balık tutmayı öğrettiğini belirten Huriye Biter, "Kadınlarımızı böylesine sosyal bir ortamda üretirken görmek beni ve ekibimi mutlu etti" dedi. Tüm Harranlı kadınları merkezdeki kurslara katılmaya davet eden Biter, servis imkanı da bulunan merkezde bir de kreşin olmasının kadınlar için ayrı bir avantaj olduğuna vurgu yaptı.
Merkez Koordinatörü Nazlı Gökçen Ayca ise Huriye Biter'e çalışmaları hakkında bilgi verirken, merkezlerinin 16-45 yaş aralığındaki dezavantajlı ev hanımları ve çeşitli sebeplerle okula devam edemeyen genç kızların her türlü sosyal ve kültürel açıdan gelişmesine ve mesleki alanda yeterlilik kazanmasına katkı sağlamayı amaçladığını bildirdi.
Harran Zübeyde Hanım Anaokulu eski binasında açılan merkezin 10 Aralık 2015'de faaliyete geçtiğini, halen 80 civarında kursiyerlerinin bulunduğunu anlatan Ayca, "Kadınlarımız son derece istekli ve azimli. Her biri kendi alanında uzman olan eğitmenlerimiz aracılığıyla meslek öğrenen kadınlarımız, bu öğrendikleriyle kollarına adeta altın bilezik takıyorlar. Ellerindeki bu mesleği üretimde kullanarak aile bütçelerine de katkıda bulunma imkanına kavuşacaklar" dedi.
Ayca, merkez kurslarına devam eden kadınlara, kadın hakları, aile içi iletişim, anne çocuk iletişimi, kadın sağlığı, çocuk hakları ve hijyen gibi birçok konuda eğitim seminerleri de düzenlediklerini sözlerine ekledi.