Karaköprü Belediye Başkanı Metin Baydilli ilçedeki okulları ziyaret ederek öğrencilerle bir araya gelmeye devam ediyor. Başkan Baydilli Ayşegül Kaman Anadolu Lisesini ziyaret ederek öğrencilerle söyleşi gerçekleştirdi. Başkan Baydilli öğrencilere tecrübelerini aktarırken, okumanın ve kendini geliştirmenin öneminden bahsetti.
Başkan Baydilli öğrencilere hayata dair bazı önerilerde bulunurken, Kur'an- Kerim'de ilk emir olan 'oku' emrine uyularak daha donanımlı ve başarılı olunacağını ifade etti.
Başkan Baydilli öğrencilere şunları anlattı: 'Geleceğimizi şekillendirecek olan güzel gençlerimizle bir araya gelip sohbet etme şansına eriştiğim için çok mutluyum. Biz her zaman eğitimin, eğitimcilerin ve gençlerin yanındayız çünkü yeni nesiller alacakları iyi eğitimle gelecekte ülkeyi daha güzel bir hale getireceklerdir.
Gençler lütfen bol bol okuyun, araştırın ve öğrenin. Kitap okumak sizin bakış açınızı geliştirecek, ufkunuzu açacak ve zihninizi canlandıracaktır. Ben lisedeyken ticarete atıldığım için okumaya ara verdim ama kitap okuma aşkı nedeniyle askerden döndüğüm gibi azmettim ve üniversite okudum. Çünkü kitaplar sizin bambaşka bir dünyaya sürükler size yeni ufuklar açar.
Yarının büyükleri olan gençler, her zaman ailenize karşı, öğretmenlerinize karşı ve çevrenize karşı saygılı olun. Her zaman insanlara yardımcı olun, ülkeme ne kadar faydalı olabilirim düşüncesiyle hareket edin. Bu topraklar ecdadımızın kanıyla bize kaldı ve üzerinde yaşıyoruz. Bu vatanı korumak, daha güzel hale getirmek için çok çalışmalı ve çabalamalıyız. Sizden istirhamım şimdi derslerinize çalışın, bol bol kitap okuyun ve güzel meslekler edinerek ülkeye güzel hizmetlerde bulunun.'
Başkan Baydilli söyleşide öğrencilerin sorularını da yanıtlarken, öğrencilerle ve öğretmenlerle hatıra fotoğrafı çektirdi.