İLKHA/ Türkiye'de ilk defa 1992 yılında Bediüzzaman adına kurulan ilk vakıf olan Bediüzzaman Eğitim, Kültür ve Sanat Vakfı tarafından Şanlıurfa- Karaköprü bölgesinde Bediüzzaman Külliyesi yapılıyor.
Vakfın ilk başkanı olan Ahmet Rüzgar tarafından Şanlıurfa'nın Karaköprü ilçesi bölgesinde yaptırılan Bediüzzaman Külliyesi 8 kattan oluşuyor.
Bediüzzaman Vakfı Başkanı İsmail Zorlu yaptığı açıklamada, ' Şanlıurfa Karaköprü Bölgesinde Vakfımızın Onursal Başkanı Ahmet Rüzgar ağabeyimiz tarafından yaptırılan Bediüzzaman külliyesi 8 katlı olarak yapılıyor, bir katı mahalleye hitap edilecek şekilde mescit olarak düzenlenecek. Diğer katlarda erkek ve hanımlar için ayrı ayrı olmak üzere sohbet salonları, yemekhane ve dördüncü katı ise öğrencilerin barınmaları amacıyla düşünülmüştür' dedi.
Bediüzzaman hazretlerinin Şanlıurfa'ya verdiği öneme de dikkat çeken Başkan Zorlu, ' Bediüzzaman hazretleri, eserlerinde Urfa taşıyla toprağı ile mübarektir, ben onlara dua ediyorum diyor. Bediüzzaman hazretlerinin bu duasına mazhar olmak için onun eserlerini geniş kitlelere ulaştırmamız gerekiyor. Vakıf olarak her yıl Bediüzzaman'ı anma toplantıları düzenliyoruz, maddi durumu olmayan öğrenciler için barınma ve burs verme çalışmaları yapıyoruz' ifadelerine yer verdi