İLKHA/ Türkiye tarafından gerçekleştirilen 'Barış Pınarı Harekatı' kontrol altına alınan Suriye'nin Tel Abyad kentinde, insani yardım kuruluşlarının yardımları devam ediyor.
AFAD ve Şanlıurfa İnsani Yardım Platformu, Tel Abyad merkez, Şarkiye ve Taşpaş bölgelerinde yaşayan yüzlerce sivile gıda, ekmek ve battaniye yardımında bulundu.
Sabah erken saatlerde Akçakale Sınır Kapısından geçiş yapan yardım konvoyu ilk olarak çoğunlukla Hristiyanların yaşadığı Şarkiye bölgesinde 100'den fazla aileye gıda ve ekmek yardımında bulundu. Tel Abyad Meclis Üyelerinin de katıldığı yardım çalışmasında, isimleri listede kayıtlı bulunan ihtiyaç sahibi ailelere yardım kolileri dağıtıldı.
Yardım çalışmaları kapsamında daha sonra Tel Abyad merkezine yaklaşık 15 kilometre uzaklıkta bulunan Taşpaş bölgesindeki çadır kentte yaşayan sivillere gıda malzemesi ve battaniye dağıtıldı. Deyrizor kentinden gelen yaklaşık 20 ailenin yaşadığı çadır kentte yaşayan siviller, yapılan yardımlardan dolayı yardım gönüllülerine teşekkür etti.
Yardım çalışmaları Tel Abyad kırsal ve merkezinde akşam saatlerine kadar devam etti.
Yardım çalışmaları ile ilgili konuşan Şanlıurfa İnsani Yardım Platformu Başkanı Osman Gerem, hayırseverlerin kendilerine verilen emanetleri ihtiyaç sahiplerine ulaştırdıklarını belirterek, 'Bugün Suriye'nin Tel Abyad ilçesindeyiz. Biraz önce Şarkiye denilen bölgede orada gıda malzemeleri ve ekmek dağıttık. Şimdi de Taşpaş dediğimiz yerde yardımlarımızı dağıttık. Buradaki insanlar bu kış günü çadırlarda yaşamak zorundalar. Özellikle AFAD, Deniz Feneri ve İnsani Yardım Platformu olarak çadırda yaşayan kardeşlerimize gıda malzemesi, battaniye ve ekmek getirdik. Bütün hayırseverlerden bu gibi durumda yaşayan kardeşlerimize cömert ellerini uzatmalarını bekliyoruz. Bize verilen emanetleri bugün buradaki kardeşlerimizle paylaşacağız. Ayrıca sevinçleri de paylaşmış olacağız. Katkı yapan herkese teşekkür ediyorum.' şeklinde konuştu.