Paris'te dün akşam saatlerinde ard arda meydana gelen 6 ayrı saldırıda ölü sayısının artmasından endişeleniliyor.
Savcılık kaynakları, ilk belirlemelere göre 120'den fazla kişinin hayatını kaybettiği saldırılarda, yaklaşık 200 kişinin yaralandığını ve bunların 80'inin durumunun ağır olduğunu bildirdi.
Polis kaynakları, saldırganların sayısının sekiz olduğunu ve tamamının etkisiz hale getirildiğini belirtirken, saldırıların bilançosuyla ilgili henüz resmi açıklama yapılmadı.
Türkiye'ye yapacağı ziyareti iptal eden Cumhurbaşkanı François Hollande, bugün Elysee Sarayı'nda Savunma Konseyi'ni toplayacak.
Paris'i kana bulayan saldırılarda en fazla can kaybı, ilk belirlemelere göre 100'e yakın kişinin öldüğü Bataclan konser salonunda yaşandı. Polis, konser salonu içindekileri rehin alan saldırganları ölü ele geçirdi.
Stade de France bölgesinde ise Fransa-Almanya futbol maçı oynandığı sırada iki intihar eylemcisi, üzerindeki bombaları patlatarak can verirken, saldırıda en az 5 kişinin öldüğü belirtildi.
10. bölgedeki Bichat sokağındaki saldırıda en az 18, 11. bölgedeki Charonne sokağındaki saldırıda ise yine en az 11 kişinin hayatını kaybettiği kaydedildi.

Stade de France'ın çevresinde en az iki bomba patladı

Fransa ve Alman milli takımlarının dostluk maçında karşılaştığı "Stade de France"ın etrafında ise en az iki bombanın patladığı bildirildi.

Statta bulunan Cumhurbaşkanı François Hollande ve İçişleri Bakanı Bernard Cazeneuve'ün derhal yoğun güvenlik önlemleri altında stattan ayrıldığı ve konuyla ilgili "kriz masası" oluşturulduğu bildirildi.

Saldırılar sırasında el bombaları kullanıldığı da gelen haberler arasında.

Bakanlar kurulu olağanüstü toplandı

Fransa'da bakanlar kurulu, Paris'i sarsan terör saldırılarının ardından bugün Elysee Sarayı'nda olağanüstü toplandı.
Cumhurbaşkanı François Hollande'ın, ülkede olağanüstü hal ilan etmesi ve sınırlarının kapatılmasına karar vermesinin ardından yapılan toplantıda terörle mücadelede ivedilikle alınacak önlemler masaya yatırıldı.
Elysee Sarayı'ndan yapılan açıklamaya göre, bakanlar kurulu Hollande'ın açıkladığı olağanüstü hal ilanını onayladı.
Alınan önlemler çerçevesinde ilk etapta 1500 ilave askerin güvenliğin sağlanması için görevlendirilmesi kararlaştırıldı.

Savcılık : 120 ölü

Başkenti kana bulayan iki ayrı silahlı ve üç ayrı bombalı saldırıda savcının açıklamasına göre en az 120 kişi hayatını kaybetti.

Yine polisin, Bataclan konser salonunda rehineleri kurtarmak için yaptığı operasyonda üç terörist öldürüldü.
Bu arada, siyasi partiler bölge seçimleri öncesi başlattıkları seçim kampanyalarına ara verdiler.

Polis operasyon düzenledi

Fransa'nın başkenti Paris saldırılarla sarsılırken, başkent bölgesinde güvenlik önlemleri en üst seviye çıkartıldı.
Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande'ın olağanüstü hal ilan etmesinin ardından, başkentin bazı bölgelerine askeri birliklerin konuşlandırıldıkları gözleniyor.
Emniyet, güvenlik önlemleri çerçevesinde başkentteki 5 metro istasyonunu kapattı.

France 24 kanalı, stadın etrafındaki üç mağazanın bombalı saldırının hedefi olduğunu bildirdi.

Saldırılar 6 ayrı bölgede gerçekleşti

Yine France 24 kanalı polis kaynaklarına dayanarak verdiği haberde, başkentte toplam 6 ayrı bölgede saldırı ve çatışmaların gerçekleştiğini duyurdu.Stade de France'ın etrafındaki üç ayrı bombalı saldırı ve diğer iki bölgedeki silahlı saldırıların akşam yerel saat ile 22 sularında başlaması, teröristlerin aynı anda, planlı ve koordineli bir şekilde hareket ettiğini ortaya koyuyor.
Bununla birlikte saldırıları üstlenen olmadı.
Cumhurbaşkanı François Hollande, televizyona yaptığı kısa açıklamada saldırıları ''korkunç'' bir olay olarak niteleyip, olağanüstü hal ilan ederken, terörle mücadele için bütün imkanların seferber edileceğini ve ordunun da asayişin sağlanması için görev yapacağını duyurdu.