Seyfullah POLAT / Hastanelerin kullandığı sarf ve tıbbı malzemeleri temin eden matbaa, reklam ve medikal grubu uzun zamandır süre gelen alacak sorunları ile gündemden düşmüyor. İhale veya doğrudan temin ile hastanelerin kırtasiye, sarf ve medikal ihtiyaçlarını karşılayan medikal, matbaa ve reklam firmaları tüm Türkiye'de olduğu gibi Şanlıurfa'da da alacakları ile kamuoyunun dikkatini çekmeye devam ediyor.
Sektörlerinin en önemli sorunu olan 'alacak' meselesi için Güneydoğu Medikalciler Derneği Başkanı Ahmet Bulut, Başkan Yardımcısı Mustafa Ezher ve Dernek üyeleri, Şanlıurfa İl Sağlık Müdürü Doç. Dr. M.Emre Erkuş'u ziyaret ederek sorunlarını dile getirdi.
Ziyarette; Güneydoğu Medikalciler Derneği başkanı Ahmet Bulut: ' Meslektaşlarımızın Kamudan alacak 14 aylık ödemeleri birikmiş ve son 4-5 aydır ödeme alamıyor. İşçi maaşlarını ödemeyecek durumdalar. Nakit akışının olmamasından kaynaklı kamuya verilmesi gereken ürün teslimatında zorlanıyorlar. Pandemi ile birlikte, ürün temini için canla başla çalışan meslektaşlarımız bu yaşananları hak etmiyor. Hele ki tüm bu zorluklara karşın, aylardır ödeme alamayan sektörden kamunun alacakları ödeme karşılığında feragat talebi kabul edilemez. Burada amacımız kamuyla inatlaşma değil, olamazda. Meslektaşlarımızın yaşadığı bu zorluklara karşı devletimizin yanımızda olması bir an önce bir çözüm bulmasını ve desteğini esirgememesidir.' Dedi.
Şanlıurfa İl Sağlık Müdürü M. Emre Erkuş'ta: ' Tıbbi cihaz sektörü en önemli paydaşlarımızdandır. Yaşanan sorunların giderilmesi için gerekli görüşmeleri yapacağını' diyerek firmaların ödemelerini zamanında almaları için gerekli girişimlerde bulunacağını dile getirdi.