Tuğba POLAT/ 2016 yılında gecikmiş bir hizmet olarak fiilen sağlık hizmeti sunumuna başlayan Ağız, Diş ve Çene Cerrahisi bölümü, tam teşekküllü ekip ve ekipmanlarıyla başarılı operasyonlara imza atmayı sürdürüyor. Daha önce tedavi için başka illere gitmek zorunda kalan ve büyük maddi zorluklar yaşayan vatandaşlar artık bulundukları ve kendilerine daha yakın olan ilde tedavi imkanına kavuştu.

HEMEN HEMEN TÜM TEDAVİ YÖNTEMLERİ UYGULANIYOR
Harran Üniversitesi Diş Hastanesinin sunduğu hizmetlerle ilgili değerlendirmelerde bulunan Diş Hekimliği Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Mehmet Emrah Polat, tedavilerin çevre illerdeki hastalar için de bir umut kaynağı olduğunu söyledi.
Diş Hastanesinde gerçekleştirilen tedavilere değinen Polat, 'Damağa gömülü ve komplike dişlerin çekimleri, ağız, çene ve yüz bölgesindeki her türlü enfeksiyonların cerrahi tedavileri, çenelerde oluşan kistik ve tümör gibi oluşumların cerrahi tedavileri hastanemizde yapılabiliyor. Ayrıca çene ve yüz bölgesinde oluşan kırıkların tedavileri ve kanser tedavisi kapsamında uygulanan ilaç ve radyoterapiye bağlı çenelerde oluşan kemik nekrozlarının tedavileri de ekiplerimiz tarafından gerçekleştiriliyor' diye bilgilendirmede bulundu.

ÜLKEMİZDEKİ BİRKAÇ MERKEZDEN BİRİ HALİNE GELİYORUZ
Bazı kritik ameliyatların Türkiye'de sadece birkaç merkezde yapılabildiğini ve o merkezlerden birinin de Harran Üniversitesi Diş Hastanesi olduğunu aktaran Polat, 'Ortognatik Cerrahi denilen çene boyut bozukluklarını ameliyatla tedavi ediyoruz. Bunun yanında tavşan dudak olarak bilinen dudak damak yarığı ameliyatları, çene ekleminin tamamen kilitli kaldığı eklem ankloz ameliyatları gibi ülkemizde sadece birkaç merkezde yapılabilen girişimler de Harran Üniversitesi Diş Hastanesinin sunduğu hizmetler arasında yerini alıyor' diye konuştu.


ÇOK SAĞLAM BİR EKİBE SAHİBİZ
Ağız Diş ve Çene Cerrahisi branşına Şanlıurfa ve bölgeden yoğun bir şekilde hasta sevk edildiğini belirten Diş Hekimliği Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Mehmet Emrah Polat, çene ameliyatlarının bir ekip ve ekipman meselesi olduğunu, bölümlerinin çok değerli öğretim üyeleri ve ekipmanları barındırdığından dolayı şanslı olduklarını söyledi.

BÖLGEMİZDE TEKİZ
Şanlıurfa'dan ve çevre illerden çok sayıda hastaya baktıklarını vurgulayan Doç. Dr. Polat; 'Diş Hastanemiz bünyesinde genel anestezi altında yapılması gereken operasyonları yapıyoruz. Sadece ilimizde değil bölgede bu denli büyük cerrahi operasyonları seri bir şekilde yapabilen başka bölüm bulunmuyor. Hedefimiz, kadrolarımızı güçlendirerek ve ekipman modernizasyonu ile sadece bölgeye değil ülkeye hitap eden bir bölüm olmaktır. Başta Rektörümüz Prof. Dr. Mehmet Sabri Çelik olmak üzere gayretleri ve özverili çalışmalarından dolayı bölüm başkanımız Dr. Öğretim Üyesi Halil İbrahim Durmuş, Dr. Öğretim Üyesi Osman Habek ve Dr. Öğretim Üyesi Muhammet Bahattin Bingül'e çok teşekkür ediyorum' diyerek sözlerini tamamladı.