Karaköprü Belediyesi’nden yapılan açıklamaya göre,  her yıl olduğu gibi Ramazan’da vatandaşların ibadetlerini temiz bir ortamda yapabilmesi için ibadethane temizleme çalışması yapıyor. Vatandaşların temiz bir ortamda ibadet etmesini sağlamak için Karaköprü Belediye Başkanı Metin Baydilli’nin talimatıyla Temizlik İşleri Müdürlüğü ekipleri ilçedeki cami ve ibadethanelerde yıkama ve dezenfekte çalışmaları gerçekleştiriyor.

Cami halılarını halı yıkama makinesiyle yıkayan ekipler, camideki tüm duvarları ve malzemeleri dezenfektanlı suyla yıkarken, cami bahçesi, lavabolar ve şadırvanı da tazyikli suyla yıkayıp temizliyor. Detaylı bir şekilde temizlenen ve dezenfekte edilen camilere güzel koku için gül suyu dökülüyor.

Karaköprü Fatma Koç İmam Hatibi M. Hakan Demirci, yapılan uygulamadan çok memnun olduklarını, Ramazan ayında tertemiz ibadethanelerde vatandaşların ibadet edeceğini söyleyerek Karaköprü Belediye Başkanı Metin Baydilli ve personeline teşekkür etti.

Cami cemaati vatandaşlar da uygulamadan çok memnun olduklarını dile getirerek bulaşıcı salgın hastalıkların fazla olduğu bu dönemde Ramazan ayında daha fazla kullanacakları camilerin dezenfekte edilip temizlenmesinin çok önemli olduğunu belirttiler.

Karaköprü Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü ekipleri ilçedeki tüm camilerde temizlik ve dezenfekte çalışmalarını sürdürecek.

Kaynak: GAPGündemi /Nebihe UÇAN