Tuğba Polat

Harran Üniversitesi Turizm ve Otel İşletmeciliği Yüksekokulu, Turizm Rehberliği Bölümü ile Şanlıurfa Bölgesel Turist Rehberleri Odası (ŞURO) ortaklığıyla '21 Şubat Dünya Turist Rehberleri Günü' etkinlikleri kapsamında 'Harran Üniversitesi'nden Harran Okulu'na Aidiyet Gezisi' uygulama gezisi düzenlendi.

Turizm Rehberliği Bölümü öğrencileri ile öğretim üyelerin tam kadro katıldığı etkinliği ŞURO Başkanı Merve Ofluoğlu, ŞURO Genel Sekreteri ve TUREB Denetim Kurulu Başkanı Müslüm Çoban ile Turizm ve Otel İşletmeciliği Yüksekokulu'nun farklı bölümlerinde görev yapan Öğretim Üyeleri de katıldı.

H.Ü. Osmanbey Kampüsünde yer alan Aidiyet anıtı önünde toplu fotoğraf çekimi ile başlayan gezi kapsamında Harran İlçesine geçen H. Ü. Turizm ve Otel İşletmeciliği Turizm Rehberliği Bölümü ve aynı zamanda geleceğin turist rehberi olan öğrencilere burada Harran Kazı Alanı Başkanı Prof. Dr. Mehmet Önal tarafından Harran Üniversitesi kazı alanı gezdirilerek teknik bilgiler aktarıldı.

Etkinlik kapsamında Harran Ören Yeri ve tarihi Harran Evlerine gezen öğrencilere ŞURO Genel Sekreteri ve TUREB Denetleme Kurulu Başkanı Müslüm Çoban ve H.Ü. Turizm Rehberliği Bölüm Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Seyit Ahmet Solmaz tarafından bölüm öğrencilerinin derslerde öğrendikleri teorik bilgilerin pratiğe aktarılması, aynı zamanda turist rehberliği mesleğine ilişkin grup yönetimi, liderlik ve yorumlama yeteneği gibi mesleki formasyonun etkin şekilde öğrencilere kazandırılması noktasında sunumlar gerçekleştirildi. ŞURO Başkanı Arş. Gör. Merve Ofluoğlu ise öğrencilere yönelik yaptığı sunumda , tur yönetiminde rehberlerin dikkat etmesi gereken noktaları detaylı şekilde aktardı.

Etkinlik kapsamında gazetemize açıklamada bulunan ŞURO Başkanı Merve Ofluoğlu , ŞURO olarak Turizm Rehberliği Bölümü ile işbirliklerinin devam edeceğini belirterek ; Turizm nitelikli personel ile gerçekleştirilebilecek önemli bir sektördür. Şanlıurfa başta olmak üzere tüm Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nin ihtiyacı olan nitelikli turist rehberlerini yetiştirmek için başta Harran Üniversitesi olmak üzere GAP Bölgesindeki Üniversitelerimiz ile işbirliği içerisinde gereken gayreti göstereceğiz' dedi.

Aidiyet Gezisi kapsamında etkinliğe katılan Bölüm öğrencileri de profesyonel turist rehberi öğretim üyelerinin gözetiminde ilk anlatımlarını gerçekleştirmenin heyecanını yaşadıklarını belirterek; . Uygulama gezileri ile eksiklik hissettikleri noktaları tespit edebildiklerini, kendilerini geliştirmeleri için bu gibi etkinliklerin daha fazla olması konusundaki beklentilerini ifade edip emeği geçen Hocalarına teşekkür ettiler.