Seyfullah POLAT / AK Parti İl Seçim Koordinasyon Merkezi'nde düzenlenen basın toplantısına AK Parti İl Başkanı Bahattin Yıldız, Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül, Haliliye Belediye Başkanı Mehmet Canpolat, Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Kuş ve Karaköprü Belediye Başkanı Metin Baydilli katıldı. Şanlıurfa'nın bölgedeki öneminin dile getirildiği toplantıda, seçim sonuçlarının memleket üzerindeki art niyetleri sandığa gömdüğü vurgulandı.

YILDIZ: ART NİYETLER SANDIĞA GÖMÜLDÜ
Toplantının açılış konuşmasında Şanlıurfa'nın bölgedeki önemine vurgu yapan AK Parti İl Başkanı Bahattin Yıldız, '17 yıldır partilerinin yanında olan, liderleri Recep Tayyip Erdoğan'ı yalnız bırakmayan aziz vatandaşlarımıza şükranlarımızı sunuyoruz. 12 ilçede zaferimizi ilan ettik. Tek düşüncemiz AK Kadrolarla birlikte hemşerilerimize hizmet etmek oldu. Şanlıurfa, partimize göstermiş olduğu teveccühle her zaman AK Parti'nin ve bölgenin kalesi oldu. Seçim sonuçları, Şanlıurfa üzerine art niyetleri olanları sandığa gömdü. Her türlü kirli ve şer ittifak aziz milletimiz tarafından bir daha geri dönmemek üzere sandıkta cevabı verilerek gönderildi. Onlar konuştu, AK Parti şimdiye kadar ne söz verdiyse icraata geçirdi. Bize güvenen hemşerilerimizi mahcup etmeyeceğiz' diye konuştu.

BEYAZGÜL: 2 MİLYON URFALI İÇİN KOLLARIMIZI SIVAYACAĞIZ
İl Başkanı Yıldız'ın ardından açıklama yapan Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül, '31 Mart Seçimleriyle halkımız Büyükşehir Belediye Başkanlığı görevini şahsıma tevdi etmiştir. Bu güzel şehirde böyle önemli bir vazife için bizlere destek olan vatandaşlarımıza şükranlarımı sunuyorum. 2 milyonun hizmetkarlığı için kollarımızı sıvayacağız. Hizmetlerimizi hiçbir ayrım yapmadan insanımızın ayağına götüreceğiz. Gençlerimizin geleceğini tehdit eden bir istihdam sorunu olduğunu seçim öncesinde söylemiştik. El birliğiyle yatırımcıları şehrimize davet edeceğiz. Şehrimizi turizmde cazibe merkezi haline getireceğiz. Projelerimizi gerçekleştirmek için çalışmaya devam edeceğiz' dedi.

KUŞ: EYYÜBİYELİLERİN HİZMETKARI OLACAĞIZ
Partisinin 2014 Yerel Seçimlerinde aldığı yüzde 55,4'lük oy oranını, yüzde 72'ye çıkararak Eyyübiye'nin yeni Belediye Başkanı olan Mehmet Kuş, '31 Mart yerel seçimlerini güzel bir oy oranıyla tamamladık.
Allah'a hamdolsun, Urfa'da bir tarih yazıldı ve halkımız bizi zaferle buluşturdu. Ben buradan özellikle Eyyübiyeli kardeşlerime, ablalarıma ve ağabeylerime teşekkürlerimi iletiyorum. Sağ olsunlar bizleri Şanlıurfa'da birinci yaptılar. Göreve başlar başlamaz 400 bin Eyyübiyeli için çalışmalarımıza başlayacağız. Onların refahı ve huzuru için çalışarak teveccühlerine layık olmaya gayret göstereceğiz. Eyyübiyelilerin hizmetkarı olacağız. Eyyübiye için hedefimiz büyük' dedi.

CANPOLAT: GÖREV SÜREMİZDE HALİLİYE ŞAHLANACAK
Oyların yüzde 65,48'ini alarak Haliliye İlçesi'nin yeni Belediye Başkanı olan Mehmet Canpolat, yaptığı basın açıklamasında İlçede canla, başla çalışacaklarını vurguladı. Canpolat, 'Halkımıza şükranlarımızı sunuyoruz. 31 Mart akşamına kadar bizler Haliliye halkına emanettik, artık Haliliye halkı bizlere emanet. Halkımız bizlere güvenerek, bu makamları emanet etti. Emanete layık olmak için çaba göstereceğiz.
Canla, başla ve heyecanla çıktığımız bu yolda, projelerimizle Haliliye'yi layık olduğu hizmetlere kavuşturacağız. Vatandaşın gönlüne hizmetlerle taht kuracağız. Haliliye 5 yıllık görev süremizde şahlanacak' diye konuştu.

BAYDİLLİ: KARAKÖPRÜ İÇİN EN İYİSİNİ İSTİYORUZ
Yüzde 56,73 oy oranıyla yeniden Başkanlığa seçilen Karaköprü Belediye Başkanı Metin Baydilli, yaptığı konuşmada, 'Aday gösterildiğimiz günden itibaren kapı kapı dolaşarak, halkımıza yeni dönemde yapacağımız hizmetleri anlattık. Vatandaşımızın desteğini almak için çaba sarf ettik. 31 Mart günü itibari ile Şanlıurfamız inanarak, bu emaneti bizlere teslim etti. Yeni dönemde Karaköprü'yü en iyi şekilde kalkındıracak, layık olduğu en güzel yere getireceğiz. Bizler birlik, beraberlik içerisinde Şanlıurfamızı ilmek ilmek işleyeceğiz.
Bizleri yeniden bu makama layık gören Karaköprülü hemşerilerimize şükranlarımı sunuyorum' dedi.