Hacer AŞİT / 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısı ile gazetemizi ziyaret eden Hak-İş'e bağlı Medya- İş Genel Başkanı Sezai Ballı Şanlıurfa Gazeteciler Birliği Başkanı ve gazetemiz Yazı İşleri Müdürü Veysel Polat ile bir araya geldi.
Ziyaret toplantısında tüm medya çalışanlarının 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Gününü kutlayan Sezai Ballı yaptığı açıklamada; Basın tüm demokrasilerin vaz geçilmez unsurlarındandır. Toplumu bilgilendirmek adına her türlü zorlukları göze alarak çalışan gazeteci meslektaşlarımız zor bir görevi ifa etmekte ve bir kamu görevi görmektedir. Sendika olarak meslektaşlarımızın emeklerinin karşılığını almaları ve çalışma şartlarının iyileştirilmesi için elimizden gelen tüm gayreti gösteriyoruz' diyerek sendikal çalışmalarına vurgu yaptı.
Ziyaretten duyduğu memnuniyeti belirten ŞGB Başkanı Veysel Polat ise Türkiye şartlarında gazeteciliğin zorluklarına dikkat çekerek; özellikle yerelde gazetecilik yapmak daha da zor. Bu zorlukları aşmak için meslektaşlarımızın STK çatıları altında bir ara gelmeleri, sendika düzeyinde haklarının mücadelesini vermesi çok önemli bir çalışmadır' diyerek Medya- İş Sendikasının mesleki çalışmalarını takdirle karşıladıklarını dile getirdi.