İshak Polat

Zeytindalı Harekatında şehit olan Tank. Teğmen Muhammed Cihangir Çubukçu'yu binlerce Urfalı dualar eşliğinde ebediyete uğurladı.

Afrin'deki terör odaklarına yönelik TSK ve ÖSO güçlerince gerçekleştirilen ' Zeytindalı Harekatı''nda teröristlerin tanksavar ile saldırdığı tankta şehit olan, Tank. Teğmen Muhammed Cihangir Çubukçu baba memleketi olan Urfa'da binlerce Urfalının katıldığı cenaze töreni ile ebediyete uğurlandı. Sabah saatlerinde uçak ile Urfa'ya getirilen Şehidin naaşı cenaze namazı için Ulu Camiye getirildi. Burada ailesi, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba, Vali Abdullah Erin, Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi, 20. Zırhlı Tugay Komutanı Tuğgeneral İsmail Hakkı Köseali, İl Jandarma Alay komutanı Kur. Albay Nuri Öztürk, AK Parti Milletvekilleri, İlçe Belediye Başkanları, Siyasi Parti ve STK temsilcilerinin yanı sıra Askeri personel ve binlerce Urfalı katıldı.

Öğle namazına müteakip düzenlenen cenaze töreninde saygı duruşu ve Şehidin özgeçmişinin okunmasının ardından konuşan Vali Abdullah Erin ' Bugün burada ülkemizin birlik ve bütünlüğü için canını feda eden aziz şehidimizi ebediyete uğurlamak üzere bulunuyoruz. Başta Muhammed Cihangir Çubukçu kardeşimiz olmak üzere vatan, bayrak gibi bütün mukaddesatımız için canını veren tüm şehitlerimize Allah'tan rahmet , ailelerine başsağlığı gazilerimize de acil şifalar diliyorum' diyerek büyük bir acı ve ıstırap yaşadıklarını dile getirdi. Vali Abdullah Erin terör örgütlerinin Türkiye'yi bölmek isteyen emperyalist güçlerin maşası olduğunu belirterek Türkiye üzerinde oynanan oyunlara izin verilmeyeceğini dile getirdi.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba ise ' Allah'ın izni ile hiçbir terörist kalmayana kadar mücadelemiz devam edecektir. Türk'ü, Kürt'ü Laz'ı Çerkez'i kardeş olmaya devam ettiği sürece bu hainlere yatacak yer bırakmayacağız. Bugün Muhammed Cihangir kardeşimiz en yüce makam olan ' şehadet' makamına erişmiştir. Şehidimize Allah'tan rahmet , ailesine başsağlığı diliyorum' dileyerek Afrin'in bir başlangıç olduğunu daha sonra da tüm sınırlarımızı terör odaklarından temizleyecekleri dile getirdi.

Konuşmaların ardından İl Müftüsü İhsan Açık tarağından kıldırılan cenaze namazının ardından helallik alınan Şehidin naaşı askerlerin omuzlarında, binlerce Urfalının duaları eşliğinde Osmanbey'de bulunan Şehitlik Abidesinde defnedilmek üzere cenaze aracına nakledildi. Ulu Cami'den Abide'ye kadar binlerce Urfalı naaşın arkasından yürürken sık sık tekbirler getirilerek sloganlar atıldı.

Daha sonra Osmanbey'de bulunan Asri mezarlıktaki Şehitler Abidesinde toprağa verilen Tank. Teğmen Cihangir Çubukçu'nun ailesi ise sık sık tabuta sarılırken şehidin babası ise metanetli duruşu ile terör örgütlerine en büyük cevabı verdi.