Yüksel POLAT/ Türkiye hayvancılığının en önemli illerinden olan Şanlıurfa'da hayvancılık hayata geçirilen projeler ile tekrar canlanmaya başlıyor. Şanlıurfa hayvancılığı adına önemli çalışmalarda bulunan Şanlıurfa Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği Başkanı M.Reşat Karadeniz Viranşehir Organize Sanayi Bölgesinde yapımına başlanan Süt Toplama ve İşleme tesisinde çalışmalar bitmek üzere.

Hedefimiz ihracat
Hizmete girdiğinde günlük çift vardiya 80 ton, asgari ise 40 ton süt işleme kapasitesine sahip olacak tesis hakkında gazetemize açıklamada bulunan ŞUDSYB Başkanı M. Reşat Karadeniz tesisin Viranşehir'de yapılma amacının Siverek, Hilvan, Ceylanpınar, Viranşehir ve diğer ilçelerimizdeki küçük aile işletmelerinin hayvancılık potansiyellerini katma değere çevirmek olduğunu belirterek; Kurmakta olduğumuz Süt Toplama ve işleme Tesisimizin sona doğru gelindi. Amacımız sulu tarımın olmadığı ve vatandaşlarımızın yüz yıllardır hayvancılık ile uğraştığı bu bölgelerimizde hayvancılık potansiyelini hak ettiği noktaya taşımak ve bunu katma değere çevirmek. Bu tesis ile artık üreticilerimiz sütlerini hak ettikleri fiyata satabilecek ve bunun yanı sıra bölgemize istihdam sağlanmış olacak' dedi.
Tesisin asgari günlük 40 ton çift vardiya çalışılması durumunda günlük 80 ton süt işleme kapasitesine sahip olacağını belirten M. Reşat Karadeniz; Hedefimiz başta Ortadoğu olmak üzere yabancı ülkelere ihracattır. Süt ve süt ürünlerinin önemi koronavirüs sürecinde daha da artmış olup bu potansiyeli kullanmak istiyoruz' dedi.

Urfa sütü marka olacak
Son yıllarda Şanlıurfa'da hayvancılığa olan ilgini arttığını belirten ŞUDSYB Başkanı M. Reşat Karadeniz; Yapılacak çalışmalar ile Urfa sütü marka olacak. Bizler bu konuda ; Kaliteli ve hijyen süt için gerekli eğitim ve seminerler düzenlemeye devam edeceğiz. Üreticilerimizin emeklerinin karşılığında hak ettikleri geliri elde etmeleri için yoğun çaba sarf edeceğiz, Bu süreçte desteklerini esirgemeyen Yönetim Kurulu üyesi arkadaşlarıma ve yetiştiricilerimize Katkılarından dolayı teşekkür ederim. Durmak yok üretime devam' dedi