Haber Merkezi / Eyyübiye Belediyesi Zabıta Müdürlüğüne bağlı ekipler ile Şanlıurfa Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ekipleri, ilçede bulunan 25 kasap esnafını denetledi. Eyyübiye Belediyesi, ilçenin Onikiler, Eyüp Peygamber ve Muradiye mahallelerinde faaliyet gösteren kasaplara yönelik denetimlerde bulundu.
Şanlıurfa Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ve Şanlıurfa İl Sağlık İşleri Müdürlüğüne bağlı bulunan veteriner hekimler eşliğinde, Eyyübiye Belediyesi Zabıta ekipleriyle ortaklaşa düzenlenen denetimlerde, kasap işletmecilerine çeşitli konularda uyarılarda da bulunuldu.
Zabıta Ekipleri, ilçe sınırları içerisinde bulunan 25 kasap esnafına yaptığı denetimde; genel temizlik, kırmızı-beyaz et ayrımı, Kaçak et ve ruhsat gibi konular üzerinde durdu. Kasapların et kesimi ve etlerin muhafazası üzerinde sıkı denetimde bulunan ekipler, genel temizlik kurallarındaki eksiklikleri olan kasaplara ihtar verdi.
Denetimlerin ardından yaptığı açıklamada, halkın sağlığına önem verdiklerini belirten Eyyübiye Belediyesi Zabıta Müdürlüğü Ekipleri, "İlçemizde yaşayan vatandaşların sağlığı bizim için her şeyden önemlidir.
Şanlıurfa Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğüne bağlı Veterinerler ve Sağlık İl Müdürlüğüne bağlı sağlık ekipleri ile ortaklaşa oluşturduğumuz ekiplerle, bölgemizde bulunan kasapları denetledik. Denetimlerimiz vatandaşlarımızın sağlığı açısından sık sık gerçekleşecektir.
Sağlık koşullarına uygun olmayan işletmelerde gerekli cezai işlem uyguluyoruz, kaliteli ve daha temiz ürün satmaları konusunda esnaf kardeşlerimize uyarılarda bulunduk. " ifadelerini kullandılar.
Vatandaşların kasaplarda, güvenli, sağlıklı ve temiz bir şekilde alışveriş yapmalarını ve olası sıkıntıların önüne geçmek için denetimleri sıklaştıracaklarını belirten Eyyübiye Belediyesi Zabıta Ekipleri, 24 saat aralıksız hizmet verdiklerini ve Eyyübiye ilçe sınırları içerisinde yapmış oldukları denetimlerle halkın sağlığını hiçe sayanlara karşı asla göz açtırmayacaklarını ifade ettiler.
Eyyübiye Belediyesi Zabıta Müdürlüğüne bağlı ekipler, denetimleri sonucunda, 5 işyerinde tüketilmesi sakıncalı olan 32 kg koyun eti ile 14 kg tavuk etine el koyup işyerleri hakkında yasal işlem başlattı.