İLKHA/ Şanlıurfa'nın Viranşehir ilçe Müftülüğü tarafından Ömer Halisdemir Konferans Salonu'nda Mevlid Kandili programı düzenlendi.
Etkinliğe Kaymakam Ömer Çimşit, İl Müftüsü İhsan Açık, Belediye Başkan Yardımcıları Mahmut Şık, Arslan Çiftçi, İlçe Müftüsü Kamil Oktay, İlçe Nüfus Müdürü Faysal Turan, Hastane Başhekimi İlhan Erkan, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Müdürü Mehmet Özbilek, STK Başkanları ve vatandaşlar katıldı.
Kur'an-ı kerim tilaveti ile başlayan Mevlid Kandili programı seslendirilen ilahi ve kasideler ile devam etti.
Programda bir konuşma yapan Şanlıurfa Müftüsü İhsan Açık, Allah'ın, Peygamberimizin hayatını bizlere yaşanabilir 'en güzel örnek' olarak takdim ettiğini belirterek, 'Hz. Peygamberi örnek almak, ancak O'nun insanlığın huzur ve mutluluğu için yaptığı daveti hayatımıza yansıtmakla ve güzel ahlakını bir bilinç ve hayat tarzı olarak davranışlarımızın mihveri yapmakla mümkündür. Bizler, dünyanın sanal ve geçici meşgalelerinin ve sonu gelmez heveslerinin bütün hayatımızı ve geleceğimizi ipotek altına aldığı bir çağda yaşıyoruz. Rabbimizin rahmet yüklü mesajı Kur'an-ı Kerim'i ve alemlere rahmet olarak gönderdiği Peygamberimiz (sav)'in sünnetini daha iyi anlamaya, bunun için de gönlümüzü Kur'an'a açmaya ve Sevgili Peygamberimiz(sav)'in örnek hayatını ve ahlakını rehber edinmeye bugün ne kadar çok ihtiyacımız var.' dedi.
Açık, 'Kur'an ve Sünnet, bizi sıradan bir canlı olmaktan kurtarıp aslımıza döndüren bir çağrı olarak, bize kendimizi, Rabbimizi ve varoluşun sırrını tanıtan bir hakikat bilgisi olarak 14 asırdır bizleri korumuş, dünya hayatının engebeli yolculuğunda dimdik ayakta durmamızı ve dosdoğru yol üzere yürümemizi sağlamıştır. Öyleyse Mevlid Kandili'nde Kur'an'la ve Peygamberimiz(sav)'in Sünneti ile buluşalım, onları evimize misafir edelim, Peygamber Efendimizi daha yakından tanıyalım, çocuklarımızı O'nun sevgisi ile yetiştirelim, Kur'an-ı okuma ve anlamayı ibadet, yaşamayı hayatımızın gayesi edinelim.' ifadelerini kullandı.
İlçe Müftülüğü Mevlid Kandili programı Yatsı Namazına müteakip Tepret Camisinde devam etti. Programın sonunda Viranşehir Belediyesi tarafından Tepret Camisi ve ilçe genelindeki camilerde 10 bin 300 adet kandil simidi dağıtıldı.