Yüksel Polat

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi 2019-2020 Kültür ve Turizm Eylem Planı kapsamında görüş ve önerilerini almak üzere yazarlar ile bir araya geldi.

Şanlıurfa'nın önemli değerlerinden olan turizmi geliştirmek ve Şanlıurfa kültürünü daha da ön plana çıkartmak için bütün paydaşların görüş ve önerilerini almaya çalışan Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi hayata geçirmek için üzerinde çalıştıkları 2019 - 2020 Kültür ve Turizm Eylem Planı kapsamında yazarlar ile bir araya geldi.

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Cumhuriyet Sosyal Tesislerinde düzenlenen istişare toplantısına Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Selami Yıldız, Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Turizm Daire Başkanı Murat Müjdeci'nin yanı sıra çok sayıda yazar katıldı.

Toplantı öncesinde katılımcılara yönelik bir sunum gerçekleştiren Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Selami Yıldız, Büyükşehir Belediyesinin turizm, kültür ve sanat alanlarında yapmış olduğu ve yapmayı planladıkları faaliyetlerini anlatarak amaçlarının Şanlıurfa'nın tarihi, turistik ve kültürel değerlerine sahip çıkmak olduğunu ve bu çalışmayı da tüm ilgili çevrelerin katılımı ile gerçekleştirmeyi amaçladıklarını dile getirdi.

Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül ise iştiraklarından dolayı tüm katılımcılara teşekkür ederek; Şanlıurfa sahip olduğu tarihi, turistik ve kültürel değerler ile çok büyük bir potansiyele sahip bir şehirdir. Binlerce yıllık köklü bir mirasa ev sahipliği yapan Şanlıurfa'nın bu değerlere sahip çıkarak gelecek kuşaklara aktarılması gayretimize ve çalışmalarımıza katkı vereceğinize inancımız tamdır. 2019 - 2020 Kültür ve Turizm Eylem Planının hazırlarken konu ile ilgili tüm çevrelerin katılımı görüş ve önerileri bizim için çok kıymetlidir' dedi.

Konuşmaların ardından Büyükşehir Belediyesi tarafından kendilerine dağıtılan görüş ve anketleri cevaplandıran yazarlar ayrıca söz alarak düşüncelerini dile getirdi.