İLKHA/ Viranşehir'in Azadi Mahallesi'nde ikamet eden evli ve 4 çocuk babası İbrahim Çiftçi (39), kornea nakli için hayırseverlerden yardım bekliyor.
Gözlerindeki sıkıntı nedeni ile her işte çalışamadığını ve bu nedenle 2 yıldır işsiz olduğunu ifade eden Çiftçi, '2012 yılında gözlerimde problem çıktı. Doktorlar bana göz (kornea) nakli olması gerektiğini söylediler. O zamanda maddi durumum çok kötüydü. Ama o zaman çalışıyordum. Kendi imkanlarım İstanbul Beşiktaş Yedi Tepe Hastanesinde 25 bin TL ile göz nakli oldum. Daha sonra vücudum yapılan nakli kabul etmedi. Sonra yine göz (kornea) nakli olmak zorunda kaldım. Şu an tekrar böyle bir durum var. Yine göz (kornea) nakli yapmam gerekiyor. Gözlerimdeki sıkıntı nedeni ile her işte çalışamıyorum. Bu nedenle 2 yıldır işsizim. Şu an maddi olarak sıkıntı çekiyorum.' dedi.
Göz (kornea) nakli ve kendisinin yapabileceği bir iş imkanı sağlanması için Hayırseverler ve kurumlardan yardım beklediğini ifade eden Çitçi, 'Benim 3-4 ay sonra İstanbul kartal devlet hastanesinde tekrar göz nakli olmam gerekiyor. 2 ayda bir İstanbul kartal hastanesine kontrol amaçlı gidip geliyorum ama doktorların dediğine güre şu an vücut ret ediyor. Benim istediğim hayırseverlerden ve kurumlardan göz nakli ve bana yapabileceğim bir iş imkanı sağlansa çok iyi olur. Benim maddi durum olmadığı için bazen ağabeylerim güçlerin yettiği kadar bana yardım ediyorlar. Tabi onların da maddi durumları iyi değildir.' ifadelerini kullandı.
Bu kadar sıkıntının yetmezmiş gibi DEDAŞ da bize başka bir sıkıntı yarattığını söyleyen Çiftçi, 'DEDAŞ hukuksuz bir şekilde evimde kaçak elektrik olmamasına rağmen kaçak kullandığım gerekçesiyle bana bin 800 TL civarında para cezası kesmişler. Benim kesinlikle kaçak kullanımım yok ve bu cezayı verecek param da yok. 4 çocuğum var, aileme bakamaz durumdayım. İki çocuğum okula gidiyor. Onlara harçlık veremez durumdayım. Bu nedenle kendimi çok kötü hissediyorum.' şeklinde konuştu.