KÖY HALKI VE ÇOCUKLAR BÜYÜK SEVİNÇ YAŞADI

Köy halkının ve köyde yaşayan çocukların büyük sevincine sahne olan ağaç dikiminde konuşan Zeytinli Köyü Muhtarı İbrahim Kaya, 'Hafta içinde köyümüzü ziyaret eden arkadaşlarımızdan Veysel Bey, bir sonraki ziyaretlerinde fidanlarla gelmeye başlayacaklarını söylemişti. Beraberinde konuyla ilgili hocalarımızı da getirerek fidanları toprakla buluşturduk. Sayısı az da olsa böyle güzel bir adımın atılmasını köy halkı olarak büyük bir sevinçle karşıladık. Daha önce de söylediğim gibi biz köy halkı olarak anıt ağacın koruma altına alınmasını ve bölgenin ağaçlandırılmasını bekliyoruz.

Kurumlarımızın desteği ve bu işe gönül veren dostların girişimleriyle başlatılan bu güzel kampanyayı, bölgede bulunan 6 köyün tamamı sahiplenilecektir. Yeter ki ağaç gelsin. Binlerce dönüm kamu arazisinin yanında insanlar kendi tapulu arazilerini de ağaçlandıracaktır. Kampanyaya destek olmak için gönüllü olarak çalışacaklardır. Yeter ki ciddi bir adım gelsin. Biz ekilecek ağaçları korumaya, sulamaya hazırız' diyerek sevincini dile getirdi.

POLAT: BU KÜÇÜK ADIM, BÜYÜK BİR SEFERBERLİĞİN BAŞLANGICI OLSUN

Yaş tespitinin yapılmasıyla birlikte 'Dünyanın meyve veren en yaşlı ağacı' unvanını elde edecek olan Cudi Zeytini Anıt Ağacını yalnızlıktan kurtaracak ilk adımı atmanın mutluluğunu yaşadıklarını aktaran YemyeşilUrfa Platformu Üyesi Veysel Polat, 'Bugün Zeytin Platformu Başkanı İhsan Şenocak hocamız ve yine zeytin üzerine yaptığı araştırmalarla tanınan GAPTAEM Araştırma Görevlisi Ziraat Yüksek Mühendisi Emin Sanlı kardeşimizle anıt ağacımızı ziyaret ettik. Sohbet esnasında heyecanımızı paylaştık ve muhtarımızı arayarak köye doğru yola çıktığımızı bildirdik.

Muhtarımıza verdiğimiz sözü düşünerek eli boş gelmek istemedik. Beraberimizde getirebildiğimiz bu fidanları anıt ağacımıza arkadaş olarak getirdik. Muhtarımızın ve köy halkının, memleketimizin ortak bir özlemine dönüşen bu hassasiyete gösterdikleri hürmete, sevgiye şahit olduk. Hep birlikte bizleri karşıladılar ve çocuklarımızın da katılımıyla ağaçları toprakla buluşturduk. İnşallah bu küçük ama etkili adım, büyük bir seferberliğin başlangıcına dönüşür' diyerek platform olarak girişimleri sürdüreceklerini aktardı.

ŞENOCAK: İNŞALLAH BU FİDANLAR DA BİNLERCE YILA TANIKLIK EDER

Bölgenin Zeytin ağacının yetişmesi için oldukça elverişli olduğunu belirten Zeytin Platformu Başkanı İhsan Şenocak, 'Bu tarihi ağacımız şimdiye kadar bilinçli köylüler tarafından muhafaza edilmiş. Biz her zaman zeytinin yetişmesi için önemli bir sulamaya ihtiyaç duymadığını belirtiyorduk. Bu anıt ağacımız bunun ispatıdır. Yeter ki ekilsin. Ziyaret vesilesiyle fidanlarımızı ektik. Zeytinin yanında incir de getirdik. İncir, zeytin ağacına musallat olabilecek haşereleri uzak tutar. İnşallah ekilen bu fidanlar da 'Cudi Zeytini Anıt Ağacı' gibi binlerce yıla tanıklık eder. Muhtarımıza ve köy halkına gösterdikleri hassasiyetten ötürü teşekkür ediyoruz' diyerek düşüncelerini paylaştı.

HABER: SEYFULLAH POLAT