İLKHA/ Kısa adı SIHHAT olan 'Geçici Koruma Altındaki Suriyelilerin Sağlık Statüsünün ve Türkiye Cumhuriyeti Tarafından Sunulan İlgili Hizmetlerin Geliştirilmesi' Projesi kapsamında Sağlık Bakanlığı ve Avrupa Birliği işbirliği ile 5 adet aşı nakil aracı İl Sağlık Müdürlüğü bünyesine katıldı.
Bu hizmetle vatandaşlara ve geçici koruma altındakilere sunulan sağlık hizmetlerinin güçlendirilmesi yoluyla sağlık durumlarının iyileştirilmesi sağlanacak.
Konu ile ilgili açıklama yapan Şanlıurfa İl Sağlık Müdürü Doç. Dr. M. Emre Erkuş, 'Şanlıurfa il Sağlık Müdürlüğümüz bünyesinde bulunan aşı nakil araçlarımızın içerisine Sağlık Bakanlığımızın ve Avrupa Birliği finansmanı kapsamında 5 aracımız daha katılmıştır. Mevcut aşı taşıma kapasitemiz 160 litreden 460 litreye ulaşmıştır. Bu sayede en ücra noktadaki yerlere, Aile Sağlığı Merkezlerimize herhangi bir bozulma olmadan daha aktif, verimli ve hızlı bir şekilde aşıların ulaştırılması sağlanacaktır. Tüm Şanlıurfa halkına araçlarımızın hayırlı olmasını diliyorum.' şeklinde konuştu.