Çevre ve Şehircilik Bakanlığının ilgili kuruluşu İller Bankası (İLBANK), Diyarbakır'da 3 yılda 343 milyon 480 bin liralık kaynak harcayarak 59 işi tamamladı. Toplam tutarı 68 milyon 500 bin lira olan 6 iş ise tamamlanma aşamasına geldi.

AA muhabirinin, İLBANK yetkililerinden aldığı bilgiye göre, tamamlanan 59 işin, 4'ü atık su, 1'i içme suyu, 7'si şehircilik, 47'si ise üstyapı ve diğer altyapı yatırımları olarak gerçekleşti.

Kentteki yatırımlar arasında Yenişehir ilçesinde İLBANK'ın 5 milyon lira destek verdiği bisiklet yolu, yürüyüş yolu, yeşil kuşak ve altyapı çalışmaları da yer aldı.

İLBANK, Çermik ilçesindeki sokak sağlıklaştırma çalışmasına 1 milyon lira, 2'nci etap restorasyon çalışmaları devam eden ve yüzde 55'lik kısmı tamamlanan İçkale Surları projesine 5 milyon lira, Melik Ahmet Caddesi ve bağlantı yollarına küptaş döşenmesi projesine 3 milyon lira, Sakarya Caddesi'nde yapımı tamamlanan sokak sağlıklaştırma ve çevre düzenlemesi projesine 12 milyon lira kaynak sağladı.

Suriçi'ne 4 milyon liralık yatırım

Diyarbakır'da bölücü terör örgütünün saldırılarında ağır hasar gören tarihi Suriçi'nde, 2016'dan bu yana terörün neden olduğu tahribatın ve vatandaşların mağduriyetinin giderilmesi için hayata geçirilen projelerle sağlanan dönüşüm sürüyor.

Bu kapsamda İLBANK, son 3 yılda Suriçi'ne 4 milyon liralık kaynak aktararak, buradaki caddelere küptaş döşenmesi projesine destek verdi. 2021'de bitirilmesi hedeflenen projede yüzde 46'lık kısım tamamlandı.

Öte yandan İLBANK, Diyarbakır'da 68 milyon 500 bin lira tutarındaki biri atık su ve 5'i üstyapı ve diğer altyapı yatırımları olmak üzere 6 işin tamamlanması için çalışmalarını sürdürüyor. AA