Haber Merkezi / Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi'nin ilkini Turgut Özal Mahallesindeki semt pazarında uyguladığı soğutma sistemi uygulaması bu kez Yenişehir Mahallesindeki semt pazarında hayata geçirildi. Çalışmaları yerinde incelemek için pazarı ziyaret eden Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül, esnafı ve vatandaşları dinleyerek görüş ve önerileri değerlendirdi.
BAŞKAN BEYAZGÜL: AYNI SİSTEMİ TÜM PAZARLARA YAYIYORUZ
Sıcak bir iklim kuşağında yer alan Şanlıurfa'da amaçlarının gerek alış veriş yapmaya gelen vatandaşları gerekse esnafın daha rahat şartlarda alış veriş yapmasını sağlamak olduğunu belirten Başkan Beyazgül, 'Semt pazarımızda esnafımızı ve hemşehrilerimizi ziyaret ettik. Malum, Şanlıurfa'mız sıcak iklim kuşağında yer alıyor ve bu dönemlerde sıcaklıklar 40 derecenin üzerine kadar çıkıyor. Tabi insanlarımız alış veriş yapmak zorunda. Bizler de vatandaşlarımızın serin bir ortamda alış verişlerini yapabilmeleri için semt pazarlarımıza soğutma sistemlerini taktık. Geriş dönüşler noktasında da çok güzel eleştiriler aldık. Şimdi diğer kapalı semt pazarlarımızın ihalesini yaptık ve kısa sürede tüm semt pazarlarımızda aynı sistemi uygulayacağız' dedi.
Başkan Beyazgül, pazardaki incelemelerinin ardından şehrin diğer bölgelerinde Büyükşehir Belediyesi tarafından sürdürülen çalışmaları denetlemek üzere alandan ayrıldı.