Seyfullah POLAT/Şanlıurfa Gazeteciler Birliği ev sahipliğinde gerçekleştirilen programa; diğer Şanlıurfa basın dernekleri temsilcileri, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı Şanlıurfa Bölge Müdürü Erdoğan Güvel, merkezde yayın yapan 7 Yerel Gazetenin İmtiyaz Sahipleri, Birecik - Akçakale ilçe gazete temsilcileri, Valilik, Büyükşehir ve Merkez İlçe Belediyeleri Basın Müdürleri ile haber ajansı ve meslek temsilcileri katıldı.
BOLLUK: URFA'DA ÇOK GÜZEL ANILAR BİRİKTİRDİK
Gecede katılımcılara hitaben konuşma gerçekleştiren BİK Müdürü Osman Bolluk, sözlerine 'Urfa'ya gelen ağlar, Urfa'dan giden ağlar' deyimini hatırlatarak başladı. Urfa'da göreve başladığı ilk günlerde duyduğu bu deyimi, veda zamanında daha iyi idrak ettiğini dile getiren Bolluk, 'Kurum Müdürü olarak görev yaptığım zaman diliminde, yerel basının güçlenmesi için çaba gösterdik. Merkezde ve ilçelerde yayın yapan yerel gazetelerle uyum içinde çalıştık. Şanlıurfa; meslek hayatımızda ayrı bir seda bıraktı. Samimi dostlar edindik ve güzel insanlar tanıdık. Bu anlamda değerlendirdiğimiz zaman daha uzun süre kalmak isterdim' diyerek duygularını ifade etti.
POLAT: OSMAN BEYİN ÖZVERİSİNE ŞAHİT OLDUK
Görev süresi boyunca gösterdiği özveri nedeniyle Bolluk'a teşekkür eden Şanlıurfa Gazeteciler Birliği Başkanı Veysel Polat, 'Osman Bey Şanlıurfa'ya zor bir dönemde geldi. Göreve başladıktan kısa bir süre sonra pandemi süreci başladı. Tüm bu süreçleri başarıyla yönetti. Tecrübesi, gayreti ve şahsiyetiyle kısa sürede güzel işlere imza attı. Şanlıurfa basınının takdirini ve sevgisini kazandı. Yerel Basının güçlenmesi adına gösterdiği çaba, gayret ve özveriye hepimiz şahit olduk. Bu bağlamda kurumun ilimizdeki etkinlik ve itibarına da büyük katkı sağladığına inanıyoruz. Tayin haberini öğrendikten sonra hepimiz aynı hüznü yaşadık, üzüldük. Keşke daha uzun süre bizimle kalabilseydi. Yine de onu tanıdığımız için, bir dost kazandığımız için çok mutluyuz. Tayin kararının kendisi ve ailesi adına hayırlar getirmesini temenni ediyoruz. Yolu her daim açık olsun' diyerek iyi dileklerini iletti.
Gecede söz alan bütün basın temsilcileri de Osman beyden duydukları memnuniyetlerini ifade ederek, bundan sonraki görevlerinde başarılarının devamını dilediler. Program Şanlıurfa Gazeteciler Birliği Başkanı Veysel Polat'ın, Bolluk'a teşekkür plaketi takdim etmesinin ardından sona erdi.