İLKHA/ Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinde oldukça yaygın olan bayat kızamık aşısının neden olduğu Subakut Skleroz an Panensefalit (SSPE) hastalığı, can almaya devam ediyor. Şanlıurfa'nın Viranşehir ilçesinde ikamet eden SSPE hastası Mehmet Yıldız, hayatını kaybetti.
Vefat eden Mehmet Yıldız'ın acılı babası Salih Yıldız yaptığı açıklamada, oğlunun ilkokul birinci sınıfa giderken okulda yapılan bayat aşı sonucu SSPE hastalığına yakalandığını hatırlattı.
'Biz aşı yaparak çocuğumuzun sağlıklı büyümesini istedik fakat bu aşı Mehmet'imizin ve bizim hayatımızın felaketi oldu.' diyen baba Yıldız, yıllardı bu çileyi çektiklerini, tedavi için gitmedikleri hastane, çalmadıkları kapı kalmadığını fakat bütün kapıların yüzüne kapandığını ifade etti.
Baba Yıldız, 'Oğlum 13 yıldır SSPE hastasıydı ama ne yazık ki vefat etti. Eski Sağlık Bakanı Osman Durmuş zamanında bizim çocuklara bayat aşı yapılmıştı Viranşehir ilçemizde 50-60 çocuğun hayatını kararttılar. Türkiye'nin Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinde ise 12 bin çocuktan bahsediliyordu. Tabi bunların yüzde 80 hayatlarını kayıp etmiş durumda. Çocuğumu gezdirmediğim hastane bırakmadım. Çocuğum 13 yıl yatalaktı. 13 yılda çektiği sıkıntıyı aile olarak hep beraber çektik. Bizim ne malvarlığımız varsa hepsini hastane yollarına harcadık. Malımızdan sadece bu gördüğünüz ev kaldı. O da karıncalarla dolu, her an bizim üzerimize yıkılıp düşebilir. 13 yıldır çektiğimiz sıkıntıyla ilgili hiçbir yetkili bir sefer dahi sıkıntımıza destek olmadılar. Bize yapılan bir zulümdü bu. Yetkililerin bir an ünce bu mağduriyetimizin giderilmelerini istiyoruz.' dedi