Haber Merkezi / Halfeti MYO Aşçılık ve Turizm Seyahat programları öğrencileri, Slow Food Halfeti temsilcisi Nihat Özdal ile Cittaslow Halfeti konferansında bir araya geldi.
Konferansta Yavaş Hareketinin bir parçası olan 'Yavaş Şehir' ve 'Yavaş Yemek' akımları hakkında öğrencilere bilgiler veren Özdal, Halfeti de Slow Food çerçevesinde gerçekleşen Meyve Yemekleri Festivali, Koku Festivali, Terra Madra gibi etkinlikler hakkında bilgiler vererek, öğrencilerden gelen soruları yanıtladı.
Konferans sonunda Otel, Lokanta ve İkram Hizmetleri Bölüm Başkanı M. Fatih Kayran, son yıllarda hızla gelişen, yerel ve geleneksel besin maddelerini korumak ve teşvik etmek amacı bulunan, Yavaş Yemek gastronomi akımı çerçevesinde oluşan Yavaş Şehirler ağına 2013 yılında dahil olmuş Halfeti'nin gastronomik değerleri ve turizm potansiyeli hakkında önemli bilgilerin paylaşıldığı bir konferans gerçekleştiğini belirtti. Öğrencilerimizin kişisel ve mesleki gelişimlerine katkı sağlayacak bu tür etkinliklere, sivil toplum kuruluşları ve sektör temsilcileri ile işbirliği içinde devam edeceklerini söyledi.
Seyahat, Turizm ve Eğlence Hizmetleri Bölüm Başkanı Hülya Eraslan ise, öğrencilerin alanlarına yönelik faaliyet göstermesine olanak sağlayan etkinlikler içerisinde yer almalarının, nitelikli birer eleman olmalarını desteklemesi açısından önemli olduğunu vurguladı. Ayrıca Halfeti MYO olarak sektör temsilcileri ile iyi bir yönetişim içerisinde olmak, öğrencilerin bu alanda aktif rol almalarını sağlayarak hem yerel kültürün tanıtımına hem de turizm arzının farkındalığına katkı sağlamakta olduğunu bildirdi.
Konferans, Bölüm Başkanları Öğr. Gör. M. Fatih Kayran ve Öğr. Gör. Hülya Eraslan'ın, Nihat Özdal'a teşekkürleri ile sona erdi.