İLKHA/ Şanlıurfa'nın Siverek ilçesinde otoyollardan geçiş yapmadıkları halde sürücülere gelen Hızlı Geçiş Sistemi (HGS) cezaları tepki çekiyor.
İlçede boyacılık yaparak geçimini sağlamaya çalışan Cemal Çetin, trafikten men edilen motosikletine HGS cezası geldiğini söyledi.
Çetin, 'Geçen sene motosikletim çalındı, 4 ay sonra da bulundu. Motosikletim çalınmış diye plakamı değiştirmemi söylediler. Ben de plakamı değiştirdim. Bir sene sonra değiştirdiğim, plakaya HGS cezası geldi. 50 TL gelen HGS cezasını ödedim. 3-4 ay sonra da 71 TL HGS cezası geldi. Trafiğe ve PTT'ye gidiyorum, 'Trafikte böyle bir araç yok.' diyorlar. Dilekçe yazdım, inşallah mağduriyetim giderilir.' dedi.

'Yarım saat ara ile Şanlıurfa ve İstanbul'da geçiş yapmışım'
Esnaf Mehmet Ali Baylan ise yarım saat ara ile Şanlıurfa ve İstanbul'da otobandan geçiş yaptığı gerekçesiyle kendisine ceza yazıldığını dile getirdi.

'Mağduriyetimin giderilmesini istiyorum'
Bu kadar kısa sürede Şanlıurfa'dan İstanbul'a gitmenin mümkün olmadığını ifade eden Baylan, 'Geçiş yapmadığım halde benim adıma 2-3 kere HGS'den geçişler oluyor. Hesabımda para olduğu için hesabımdan para düşüyor. Eğer hesabımda para olmazsa 10 kat ceza ödemek zorunda kalabilirim. Ben ve benim gibi birçok vatandaş mağdur durumdadır. 3 Mayıs 2017'de saat 06.16'da Şanlıurfa'da kendim geçiş yaptım. Tam yarım saat sonra da İstanbul Avcılar'da benim plakamla geçişler olmuş. Bu konuda araştırmalar yaptım, gerekli yerlerle görüştüm. Bu mağduriyetimin giderilmesini istiyorum.' şeklinde konuştu.