Haber Merkezi / Urfa Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkan Adayı Osman Baydemir, merkez Karaköprü İlçesi'ndeki tüm muhtar adayları ile kahvaltılı bir toplantıda bir araya geldi.
Toplantıya BDP Karaköprü Belediyesi Eşbaşkan adayları Gülay Koca Öztürkoğlu ve Serhat Erdem de katıldı.
Osman Baydemir muhtar adaylarını Arapça, Türkçe, Kürtçe'nin Kurmancî ve Zazakî lehçelerinde selamlayarak konuşmasına başladı. Seçimlerin demokrasinin olmazsa olmazı olduğunu dile getiren Baydemir, "10 yıllık belediye başkanlığım döneminde en çok işbirliği yaptığım, en çok beraber çalıştığım muhtarların kendisi oldu. Muhtarlık mekanizması, halkın direk ulaştığı, randevuların olmadığı, arada masaların bulunmadığı yani bürokrasinin olmadığı, tabiri caiz ise tek seçilmiş mekanizmadır" dedi.
'Halkın iradesine saygı
duymak gerekiyor'
Tüm muhtarlara teker teker başarı dileyen Baydemir, 60 gündür Urfa'da yürütülen seçim kampanyalarının Türkiye'ye örnek oluşturacak şekilde demokratik nezakete uygun olduğunu söyleyerek, devamla şunları dile getirdi:
"Tam da bu noktada bütün muhtar kardeşlerimden, sizlerden ricam, bu atmosferi korumanızdır ve herhangi bir vukuata vesile olabilecek tüm musibetlerin önüne geçmektir. Şu ana kadarki çabalarınızdan dolayı ben her birinize ayrı ayrı müteşekkirim. Bu seçimler Urfa'mızın ilk seçimleri değil ve son seçimleri olmayacak ve her birimiz daha nice seçimler göreceğiz. Dolayısıyla halkımızın iradesi ne olursa olsun buna saygı duymak gerekiyor. Nihayetinde 31 Mart'ta seçim bitecek, biz aynı mahallede yaşamaya devam edeceğiz, birbirimizin elini sıkmaya devam edeceğiz. Mahallemize ve kentimize hizmet etmeye devam edeceğiz."
Baydemir, "Urfa'da bu bir ilktir. Bütün muhtar adaylarımız aynı sofrada, Halil İbrahim'in sofrası etrafında bir araya gelmişler ve Hz Eyyub'un sabrı ile birbirlerini kucaklıyorlar, birbirlerine dostluk ve kardeşlik mesajı veriyorlar. Bu bana göre Urfa'nın da Türkiye'nin de alması gereken en kıymetli mesajlardan bir tanesidir. Türkiye'de kardeşçe bir yaşamın zeminini oluşturmak için, kendi mahallemizden, ilçemizden ve kentimizden Türkiye'ye doğru bir barış hareketini yaratmamız lazım. Bana göre bu buluşma en kıymetli buluşmalardan biridir" diye konuştu.