İLKHA/ Mardin Artuklu Üniversitesi İlahiyat Fakültesi birinci sınıf öğrencileri başlatmış oldukları yardım kampanyasıyla kısa süre içerisinde toplanan yardımları, Şanlıurfa'nın Ceylanpınar ilçesinde faaliyet yürüten Mağdur ve Muhtaçlarla Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği'nde (Muhacir-Der) eğitim gören Suriyeli öğrencilere verdiler.
Yapılan yardım çalışmasıyla ilgili kısa bilgi veren İlahiyat Fakültesi öğrencisi Zehra Çelik, "Bizler Üniversite öğrencileri olarak Suriyeli öğrencilere yardımda bulunmak için kısa bir süre önce sınıf arkadaşlarımızla kampanya başlattık. Kampanyamıza oldukça ilgi gösterildi. Toplanan paralarla kırtasiye malzemesi alarak paketledik. Daha sonra birkaç arkadaş ile Ceylanpınar'a giderek aldığımız yardım malzemelerini Suriyeli öğrencilere dağıttık." dedi.
Ensar'ın Muhacir'e sahip çıktığı gibi Suriyelilere de sahip çıkılması gerektiğini belirten Çelik, "Yardım kampanyamızı sadece Allah rızası için yaptık. Peygamber Efendimiz bir Hadis-i Şerif'inde 'Sizden biriniz kendisi için arzu edip istediği şeyi din kardeşi içinde arzu edip istemedikçe gerçek anlamda iman etmiş olmaz' diye buyuruyor. Bu hadisi şiar edinerek yardım kampanyası başlattık. Biz refah içerisinde yaşıyoruz. Suriyeli kardeşlerimiz ise ülkelerini terk edip Türkiye'ye sığındılar. Medine'de Ensar Muhaciri nasıl karşıladıysa bugün bizimde onları o şekilde karşılamamız gerekir." ifadelerini kullandı.