Haber Merkezi / Öğrencileri turizm sektörü temsilcileri ile bir araya getirip deneyim ve yaz döneminde staj imkanı sağlamayı amaçlayan programlara farklı kuruluşlardan üst düzey turizm temsilcileri katıldı.
Ocak ayı itibari ile Meslek Yüksekokulu Müdürü Öğr. Gör. Mehmet Fatih Kayran'ın moderatörlüğünde Türkiye Aşçılar ve Şefler Fedarasyonu (TAŞFED) Başkanı Bayram Özrek'in konuk olduğu 'Aşçılık ve Eğitim' konulu söyleşi ile başlayan program seri halinde, Aşçılık Programı Öğr. Gör. Nevzat Emrah ÖZÇELİK'in Metropolitan Hotel Executive Chef Serkan Dursun'u ağırladığı 'Eğitim ve Deneyim', Meslek Yüksekokulu Müdür Yardımcısı S.Ceylin Şanlı Kayran'ın Mersin Oteli Genel Müdürü Fethi Kavunoğu'nu ağırladığı 'Turizm ve Kariyer', Meslek Yüksekokulu Müdür Yardımcısı Hülya ERASLAN'ın Tatilbudur Ege Bölge Temsilcisi Murat Kayaoğlu'nu ağırladığı 'Turizm ve İstihdam' konulu söyleşi ile sürdü. Mart ayı içerisinde Yüksekokul Müdürü M.Fatih Kayran'ın moderatörlüğünde turizm sektörünün önemli kuruluşlarından Titanic Hotels Group İstanbul, Bodrum ve Antalya bölgesi İnsan Kaynakları üst düzey yöneticilerinin katılımı Kariyer Webinarı biçiminde düzenlenen programda Harran Üniversitesi ve bölge üniversite öğrencilerine yönelik kariyer eğitimi almaları ve stajer olarak istihdam edilme imkanı sağlandı. Söyleşi program serisi Aşçılık Programı Öğr. Gör. Onur Eraslan'ın MUGASDER ve MUTASDER başkanı Taner Kökten'i ağırladığı 'Kariyer ve Sosyal Sorumluluk' temalı söyleşi ile son buldu.
Söyleşi programları ile ilgili değerlendirmede bulunan Halfeti Meslek Yüksekokul Müdürü Kayran, ilk olarak üniversitelerde eğitimin sektörel işbirliği ile güçleneceğine değindi. Bu bağlamda pandemi nedeniyle eğitimin uzaktan devam ettiği süreçte öğrencilerimizi sektör temsilcileri ile bir araya getirerek mesleki gelişimlerine katkı sağlayıp, iletişim ağlarını güçlendirmelerini sağladık. Bununla beraber staj ve çalışma imkanı bulmalarına yardımcı olduklarını söyledi. Söyleşi serilerine katılan ve öğrencilerimize destek veren sektör temsilcileri ile programların hazırlanmasını sağlayan tüm öğretim elemanlarına teşekkür etti.