AA / Bayraktar, yaptığı yazılı açıklamada, halen ülke genelinde 2,6 milyon hektar olan sulamaya açılmayan tarım arazisinin 1,39 milyon hektarının GAP'ta bulunduğunu, bu arazilerden 411 bin 508 hektarının sulamaya açıldığını, 65 bin 379 hektarının halen sulama şebeke inşaatının devam ettiğini ifade etti
GAP'ta, sulu tarımda geliri artırmak ve bunun sürekliliğini sağlamanın ülke ekonomisinin olmazsa olmazı olduğunu belirten Bayraktar, şunları kaydetti:
"Teknik ve ekonomik olarak sulamaya uygun tarım arazilerinin 69,4'u sulamaya açılmıştır. Bu alanların yüzde 6,9'u GAP'ta bulunuyor. GAP'taki sulanabilir alanlar, ülke sulanabilir alanlarının yüzde 21,2'sini oluşturuyor. Fakat, hala GAP'taki toplam sulanabilir alanların yüzde 73,5'i sulamaya açılamamıştır. GAP'ta tarıma elverişli birinci, ikinci ve üçüncü sınıf tarım arazisi miktarı 2 milyon 467,5 bin hektar. Yine GAP'ta 649,3 bin hektar dördüncü sınıf tarım arazi var. Proje kapsamında tarıma kazandırılabilir taşlı arazi miktarı 266 bin hektarı buluyor. Bu büyük bir zenginliktir. Ülkemizde tarımsal üretimde işletme büyüklüğü 59 dekar iken GAP'ta 104 dekarı bulması da büyük avantaj. 1,39 milyon hektar arazi, Hollanda'nın tarım arazilerinden büyük. Bu alanlar sulanabilse bölgede üretim patlaması olur. Yağlı tohumlardaki üretim açığımız da kapanır."
Adıyaman, Batman, Diyarbakır, Gaziantep, Kilis, Mardin, Siirt, Şanlıurfa ve Şırnak illerini kapsayan GAP'ın, söz konusu 9 ilin sahip olduğu kaynakları değerlendirerek bu yörede yaşayan insanların gelir düzeyini ve yaşam kalitesini yükseltmeyi ve ulusal düzeyde ekonomik gelişime katkıda bulunmayı amaçladığını vurgulayan Bayraktar, projenin sulama ayağının ihmal edilmemesi, yatırımların bir an önce tamamlanması gerektiğini ifade etti.