AA / Tunceli Valiliğini ziyaret eden Öztürk, Vali Güngör Azim Tuna, vali yardımcıları ve merkez ilçelerin kaymakamları tarafından karşılandı.
Valilik şeref defterini imzalayan Öztürk, daha sonra bina içerisinde Çanakkale Savaşı'nda kullanılan eşya ve mühimmatların yer aldığı sergiyi gezdi.
Öztürk, burada gazetecilere yaptığı açıklamada, halk oylamasında alınacak güvenlik önlemleri ve yürütülen terör operasyonlarını yerinde incelemek amacıyla bölge illerini ziyaret ettiğini bildirdi.
Yürütülen operasyonların hedeflere ulaşılması, eksiklerin tespiti ve tamamlanması için çalışmalar yaptıklarını belirten Öztürk, "Bu yıl içerisinde terörle mücadelede ciddi bir safhaya geleceğimizi düşünüyoruz. İnşallah 2017 yılının sonunda bugün konuştuğumuz terörle ilgili konuları konuşmuyor olacağız diye değerlendiriyorum. Bunu sağlamak için de her türlü tedbiri almış durumdayız." dedi.

- "Halk teröre kesinlikle karşı"
İçişleri Bakan Yardımcısı Öztürk, terörle mücadele konusunda çok kararlı olduklarını vurguladı.
Gezdikleri illerle ilgili hazırladıkları raporu İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'ya sunacağını aktaran Öztürk, şunları kaydetti:
"Halkın teröre bakış açısıyla bizim bakış açımız arasında kesinlikle bir fark yok. Halk teröre kesinlikle karşı. Şimdi çok daha kararlı bir şekilde yaptığımız mücadeleyi destekliyor, büyük bir kararlılıkla bizim, devletin yanında yer alıyor. Olması gereken zaten bu, şaşırtıcı bir durum yok. Geçmişten beri yöre halkımızın desteği olmasaydı bu başarıları sağlayamazdık. Ciddi manada teröre karşı bir duruş var ve bu her gün biraz daha netleşiyor. Kafasında biraz karışıklıklar olanların da netleşiyor kafaları. Dolayısıyla hiçbir sorun yok. O konuda çok ideal bir konumdayız."
Öztürk, daha sonra Vali Tuna, kaymakamlar, emniyet ve jandarma yetkilileriyle basına kapalı toplantı yaptı.