Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, Zeytin Dalı Harekatı'na ilişkin, 'Türkiye'nin sınırında ve yanı başında bir terör devletinin kurulmasına göz yummasını beklemek, izin vermesini beklemek akıl karı değildir.' dedi.

'Türkiye, Kürt kardeşlerimizin de devletidir'

Bozdağ, şöyle devam etti:

'Bu harekatın hedefi Kürt kardeşlerimiz değildir. PKK terör örgütü ve Türkiye'nin aleyhine çalışan başkaca terör örgütleri ve uluslararası karanlık çevreler; 'Türkler, Kürtleri öldürüyor' şeklinde haberler yapıyorlar, 'sivillere vuruyor' şeklinde haberler yapıyorlar. Bunların tamamı yalan haberlerdir. Türkiye, Kürt kardeşlerimizin de devletidir.'

'Sivillere zarar gelmemesi için büyük hassasiyet göstermektedir'

Zeytin Dalı Harekatı'nın kılı kırk yaran bir dikkatle sürdürülmekte olduğunu belirten Bozdağ, 'Türkiye, uluslararası toplumun eleştirilerinden çekindiği için değil doğru olduğuna inandığı, inancının, ahlakının, ordu geleneğinin kendisine emri olduğu için sivilleri korumaktadır, onların kılına zarar gelmemesi için büyük bir dikkat, itina ve hassasiyet göstermektedir.' ifadeleri kullandı.

'Türkiye işgalci değildir'

Başbakan Yardımcısı Bozdağ, Zeytin Dalı Harekatı'nda başarıya ulaşıldıktan sonra Türkiye oradan ayrılacağının altını çizerek, 'Türkiye işgalci değildir, bölgede kalıcı hiç değildir.' diye konuştu.

Harekatın ne kadar süreceğinin herkes tarafından tartışıldığına değinen Bozdağ, şunları kaydetti:

Biz çok net söylüyoruz. 'Sınırlı olsun, süreli olsun' diyenlere de net söylüyoruz. Zaten bu harekat sınırlı bir harekat. Kapsamı belli bir harekat. Nedir? Kapsamı Afrin bölgesinin sınırları içerisindeki terör örgütleri ve teröristlerdir. Yani bu bölgedir. Ne kadar sürecek? O da bu bölgedeki terör örgütleri ve son terörist etkisiz hale getirilinceye, bölgede huzur ve güven ve istikrar sağlanıncaya kadar oradaki insanlar barışın ve hürriyetin tadını tadıncaya kadar, bu devam edecektir.' AA