Temizlik İşleri Müdürlüğü ekipleri tarafından Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ve Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı (UNDP) ile hayata geçirilen Sıfır Atık Projesi, her yaş gurubundan vatandaşın ilgisini çekiyor. Sıfır atık kampanyasında Türkiye'deki 2 pilot ilçeden biri olan Haliliye Belediyesi, çocukları da projeye dahil etmek için projeler geliştirmeye devam ediyor.

ÇOCUKLAR İÇİN YARIŞMALAR ORGANİZE EDİLİYOR
Çocukların çevre bilinciyle yetişmesi için okullara yönelen Haliliye Belediyesi, Sıfır Atık Toplama Yarışması ile 2, 3 ve 4. Sınıf öğrencilerinin eğlenirken öğrenmesini sağladı. Anaokulu öğrencilerine yönelik projeler de geliştiren Belediye Ekipleri, okullarda çevre bilinci temalı videolar ve filmlerle miniklere eğitim vermeye başladı.

EĞİTİM PROGRAMLARI
DEVAM EDECEK
Belediye Ekiplerinin sunduğu eğitim programları nedeniyle memnuniyetlerini dile getiren öğretmenler, el birliğiyle çocukların çevreye daha duyarlı bireyler olarak yetişmesi için çaba gösterdiklerini ifade etti. Ellerindeki tüm imkanlarla eğitime destek olmaya devam edeceklerini vurgulayan Haliliye Belediyesi ekipleri verilen eğitimlerin periyodik programlar dahilinde devam edeceğini aktardı.