Haber Merkezi / Harran Üniversitesi Osmanbey Yerleşkesinde Öğretim Görevlisi Sabri Kürkçüoğlu tarafından 'Şanlıurfa'dan Yansımalar' isimli fotoğraf sergisi ve 'Müze Şehir Şanlıurfa' isimli fotoğraf sunumu gerçekleştirildi. Ayrıca 'Bereketli Hilalin Kalbinden Bir Ses Bir Nefes' isimli müzikal dinletisi de nefesleri kesti.
Ziraat Fakültesi anfi ve fuaye alanında gerçekleşen etkinliklere Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Seyit Ahmet Oymak, Ticaret ve Sanayi Odası Eski Başkanı İsmail Demirkol, Üniversite öğretim elemanları, Urfa'da faaliyet gösteren çeşitli dernek temsilcileri, sanatseverler ve öğrenciler katıldı.
Göbeklitepe'nin bu coğrafya için çok büyük önemi olduğunu vurgulayan Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Seyit Ahmet Oymak; 'Şanlıurfa'mızın birçok zenginliği var. Göbeklitepe asırlarca toprak altında yaşadı ve şimdi bizim için fırsat oldu. Cumhurbaşkanlığımız tarafından bu yılın Göbeklitepe yılı ilan edilmesi Şanlıurfa'mızın tanınması açısından çok büyük öneme sahiptir. Üniversite olarak yıl içerisinde başladığımız bilimsel, sanatsal ve kültürel etkinliklerimizle hem ilimizin hem üniversitemizin tanıtımına da katkıda bulunuyoruz' diye konuştu.
Urfa konulu 25 kitabı bulunan, ŞURKAV Kültür ve Sanat Ödülü, Türk Folkloruna Hizmet Ödülü, Halk Bilim Ödülleri Motif Özel Ödüllerine layık görülen Harran Üniversitesi Öğretim Görevlisi Sabri Kürkçüoğlu'nun eserlerinden oluşan serginin gezilmesinin ardından, yine Sabri Kürkçüoğlu'nun objektifinden 'Müze Şehir Şanlıurfa' konulu fotoğraf sunumu gerçekleşti.
Ardından metin yazarlığı ve derlemesini Harran Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dr. Öğretim Üyesi Emine Teker'in, koro şefliğini Dr. Öğretim Üyesi Gülgün Bilen'in ve sinevizyon kurgusunu Dr. Öğretim Üyesi Çiğdem Erdal'ın gerçekleştirdiği 'Bereketli Hilalin Kalbinden Bir Ses Bir Nefes' müzikali sahnelendi. Görsel bir şölen havasında geçen müzikal, tüm izleyicilerden büyük beğeni topladı ve ayakta alkışlandı.
Etkinlik plaket takdimi ve toplu fotoğraf çekimi ile son buldu.