İLKHA/ Hilvan'ın Yeni Mahallesi'nde 500. Sokak No:2'de hayırsever bir vatandaşın kendilerine verdiği toprak çatılı evde geçici olarak ikamet eden yaşlı çift ve iki torunu, kendilerine uzatılacak yardım eli bekliyor.
Tek gelirlerinin yaşlılık maaşı olduğunu ve Sosyal Yardımlaşma Vakfından yardım aldıklarını söyleyen yaşlı çift, sürekli ev aramanın ve değiştirmenin kendilerini sıkıntıya soktuğunu belirterek, sabit olarak bir yerde barınmak istediklerini ifade ettiler.
Çalışacak kimselerinin olmadığı için maddi sıkıntılarının olduğunu ve hayırseverlerin yardımıyla geçici olarak bir evde barındıklarını dile getiren Aliye Azlar (79) 'Biz bu evde torunlarım ve eşimle birlikte dört kişi yaşıyoruz. İki küçük oda ve mutfağımız var. Bir iş yapamıyoruz sadece devletin bize verdiği yaşlılık maaşı ile geçimimizi sağlıyoruz. Bu ev de bizim değil, ev sahibi bize hayırda bulunup geçici olarak kalmamızı istedi. Evin elektrik ve su parasını da kendisi ödüyor.' dedi.
'Her iki torunum da okula gidiyor. Anneleri bizden ayrı kalıyor. Oğlum da cezaevindedir.' diyen Azlar, 'Gözlerim ve dizlerimde sıkıntı var. Belimde de kemik erimesi var. Tansiyonum var ve kanımda da hastalık vardır. Allah'tan başka bize bakacak kimse yok. Evimiz yok dışarda kaldık. Bu evin sahibi bizi eve almasaydı dışarda kalacaktık. Bize yardım etmek isteyenlerden sadece başımızı sokacak bir ev istiyoruz.' diye konuştu.
Barınacak sabit bir evleri olmadığı için çok büyük sıkıntı yaşadıklarını ifade eden Sinan Azal da (80) 'Evimiz olmadığı için biz yer yer geziyoruz. Gayemiz bir evimizin olmasıdır. Bazen ev bulamıyoruz. Bu nedenle sıkıntı yaşıyoruz. Bu evi de hayır sahibi biri bize verdi. Kulağım da tam duymuyor. İnsanların sesi bana geliyor ama ne dediklerini anlayamıyorum. Bu nedenle derdimi da anlatamıyorum. Tek gayemiz bir evimizin olmasıdır. Allah devletten razı olsun bize maaş veriyor ve çocuklarımızın geçimimizi sağlıyoruz. Artık ev için gezmekten sıkıldık. Eğer şimdi bu ev sahibi bizi evden çıkartırsa köşelerde kalacağız. Başka diyecek bir şeyim yok. Bize bir yer verseler kendimize çadır açarız ta ölene kadar.' ifadelerini kullandı